Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zondag op maandag 2-3-09.
10:57 maandag 3 september 2001

Martin Panman

Tel. 0592-383211

Auto over de kop, bestuurder weg

HOLSLOOT. Vannacht vloog een auto over de kop bij de aansluiting van de N37 naar de A37 in Holsloot. Toen de surveillance op de plek van het ongeval kwam, trof men een auto aan, die op de kop lag. Volgens omstanders was de bestuurder gevlucht. De omgeving werd afgezocht, maar de politie trof de bestuurder niet meer aan. De auto werd afgesleept en een onderzoek naar de bestuurder wordt ingesteld.

Auto tegen boom

VLEDDER. Zondagavond reed een bestuurder van een auto op de Middenweg in Vledder tegen een boom. In de auto zaten drie personen, allen afkomstig uit Vledder. Door de klap van de aanrijding raakten alle drie bekneld. De brandweer moest de slachtoffers uit de auto bevrijden. Ze zijn gewond overgebracht naar diverse ziekenhuizen. Omdat nog niet duidelijk was wie de auto bestuurd had is van alle drie de inzittenden een bloedproef genomen. De auto is voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding volgt.

Frontale aanrijding door spookrijdster

NIEUWLANDE. Zondagavond tegen 22.30 gebeurde er een frontale aanrijding op de A37 ter hoogte van Nieuwlande. Een 73 jarige inwoonster van Hoogeveen reed de A37 op in de richting van Hoogeveen. Op een gegeven moment kwam ze tot de ontdekking dat ze de verkeerde richting op reed. Ze keerde op de snelweg en reed tegen het verkeer in terug naar de afrit. Andere bestuurders waarschuwden haar echter dit hielp niet. Toen een andere bestuurder een vrachtauto inhaalde ontstond er een frontale aanrijding waarbij wonder boven wonder alleen de spookrijdster ligt gewond werd. De andere bestuurder, een 39 jarige bestuurder uit Nistelrode, kon na behandeling in het ziekenhuis zijn weg vervolgen.

Diefstal auto op vlomarkt

VALTHERMOND. Zondagmiddag is er op de Vlooienmarkt bij de oude Steenfabriek in Valthermond een auto gestolen. De 60 jarige eigenaar uit Schoonoord deed daarvan aangifte. De auto, een grijze Citoen BX is tussen 10.30 en 13.30 uur gestolen. In de kofferbak van de auto liggen videobanden met opnames van de overleden vrouw van het slachtoffer. De opnames waren bestemd voor zijn kinderen.

Trailer weg

MEPPEL. Trailer met beeldschermen en cd-speler gestolen. Zondagavond deed een 61 jarige inwoner uit Meppel aangifte van diefstal van de trailer. De chauffeur had vrijdagavond zijn trailer geparkeerd op de Hesselingen. De trailer was geladen met meer dan 100 beeldschermen en ruim 1500 cd-spelers. De trailer heeft een wit zeil, waarop met rode letters Scanway staat. Achterop staat Zwolle met een telefoonnummer. De schade loopt in de tienduizenden guldens.

Zware mishandeling

ASSEN. In de nacht van zaterdag op zondag (rond 4.00 uur) reed een 26 jarige jongeman op zijn fiets over de Witterstraat in Assen. Daar werd hij zonder aanleiding door twee jongemannen van de fiets geslagen. Hij kreeg enkele rake klappen of schoppen in zijn gezicht. Een aantal vrienden vond hem later en brachten het slachtoffer naar zijn ouderlijk huis. Zijn ouders hebben hem direct naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Hij bleek diverse verwondingen aan zijn gezicht te hebben, o.a. een gebroken neus. De man deed aangifte van zware mishandeling. De politie zoekt getuigen van het voorval.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Frontale aanrijding door spookrijdster in Nieuwlande '
Lees ook