Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 24 augustus 2001

Geveke verkoopt twee bedrijfsonderdelen

Geveke topman Cees Knol maakt in een gesprek met FinanceTelevision bekend twee bedrijfsonderdelen af te stoten. Het gaat om dochtermaatschappijen Landré Ruhaak en Bumicom.

Landré Ruhaak houdt zich bezig met verhuur en onderhoud van onder andere: magazijn- en vorkheftrucks, tractoren, compressoren en motoren. Het bedrijf is verkocht aan een Canadese dealer in het merk Waukesha, de belangrijkste concurrent van het in Europa veel verkochte Caterpillar. De Canadezen willen met Waukesha de Europese markt op.

Bumicon Telecom bv is actief in digitale en analoge spraakregistratiesystemen. Het installeert en onderhoud onder meer call centers en ontwikkelt software voor telecommunicatie. Bumicon is overgenomen door een nog onbekende buitenlandse partner.

Ook laat Knol in het interview met FinanceTelevision weten dat hij nog geen strategische partner op het oog heeft en daarom een emissie niet uitsluit. Geveke heeft problemen met de financiering van de groeiplannen. De onderneming is naarstig op zoek naar kapitaal voor acquisities. Eerder zei Knol tegen FinanceTelevision pas een emissie te overwegen bij een koers van 65 Euro. Die koers is nu niet realistisch, aldus Knol. Een emissie bij een lagere koers is nu een optie. De koers van het aandeel Geveke schommelt al lange tijd rond de 48 euro. Knol wil voor het einde van dit jaar duidelijkheid verschaffen over de financieringswijze van de groeiplannen.

De topman gaat in april volgend jaar met pensioen. Hij wordt opgevolgd door de 34-jarige F.A. van Zanten. Van Zanten was eerder directeur van Hopa Disposables b.v. en de Benelux-afdeling van Bunzl.

Deel: ' FTV Geveke verkoopt twee bedrijfsonderdelen '
Lees ook