Fugro N.V

Fugro trekt lange termijn financiering aan

Fugro N.V. (Fugro) heeft een aantal lange termijn leningen gesloten met een totale omvang van EUR 156 miljoen. De leningen hebben een looptijd van tien tot vijftien jaar en een gemiddelde rente van 6,5%.

De leningen zijn via een private placement ondergebracht bij Amerikaanse en Engelse institutionele beleggers. Met deze leningen kan Fugro de uitstaande korte termijn financiering, die was toegenomen door de acquisities in 2001, grotendeels terugbrengen. Door de omzetting van korte naar lange termijn financiering verbetert de financieringsstructuur van de onderneming.

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Fugro is genoteerd aan Euronext N.V. te Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap index. Fugro heeft ruim 250 kantoren en circa 7.000 medewerkers, die in meer dan 55 landen permanent aanwezig zijn.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V. Ir. G-J. Kramer, President Directeur of Ir. K.S. Wester, Directeur
Fugro N.V. Veurse Achterweg 10 Postbus 41 2260 AA Leidschendam Tel: 070-3111422 Fax: 070-3202703

Met vriendelijke groet,

Hellen Blott

Adviesbureau Klijnsma & Bodes bv, Amaliastraat 3-5, 2514 JC The Hague, the Netherlands, tel. +31 (70) 31 31 031.

Deel: ' Fugro trekt lange termijn financiering aan '
Lees ook