Fujichrome Provia 100 F Professional

Sublieme fijnkorrel in ISO 100 film

September 1999

De nieuwe Provia 100 F ( RDPIII) van Fujifilm is een daglicht omkeerfilm met extreem fijne korrel en buitengewone beeldkwaliteit als kenmerk.

De korrel van de nieuwe Provia 100 F is is zo fijn dat deze eerder bij een ISO 25 of 50 film verwacht zou worden. De lichtgevoelige kristallen zijn niet alleen kleiner, maar ook gelijkmatiger in grootte, vorm en verdeling. De daardoor verkregen buitengewoon goede RMS korrel waarde 8 maakt de film geschikt voor flinke grootformaat vergrotingen. Een terrein dat tot nu toe was gereserveerd voor films met een lagere gevoeligheid.

Met een iets lagere kleurverzadiging dan bijvoorbeeld Fujichrome Velvia produceert de Provia 100 F heldere kleuren met grote briljance en hoge intensiteit. Door de relatief minder steile gradatie en hoge contrastomvang onstaat een bijzonder nauwkeurige detailweergave. Van de hoogste lichten tot en met de diepste schaduwen bereikt de film een genuanceerde doortekening. Dat zijn precies de eigenschappen welke een professionele beeldkwaliteit, geschikt voor onder andere high-end verwerking in de drukwerkvoorbereiding mogelijk maken. Ook bij gebruik voor verschillende fotografische doeleinden en bij wisselende kleurtemperatuur bewijs Provia 100 F zijn professionele kwaliteiten. De film blijft zeer constant. De tolerantie voor over- en onderbelichting is prijzenswaardig. Bij een geforceerde ontwikkeling tot twee stops gevoeligheid blijft een gelijkmatige beeldkwaliteit behouden.

Het reciprociteitsgedrag van de film levert hoog gebruiksgemak. Bij belichtingstijden vanaf 1/4000 sec. tot aan 128 seconden is geen correctie nodig waardoor ook extreme foto-opdrachten probleemloos uit te voeren zijn.

De nieuwe Fujichrome Provia 100 F wordt vanaf november/december '99 geleidelijk aan leverbaar in kleinbeeld, rolfilm en vlakfilm en wordt in standaard E-6/CR-56 procedé ontwikkeld. Naast de nieuwe Provia 100 F blijft de Provia 100 (RDPII) nog tot diep in het volgende jaar leverbaar om voor de professionele fotograaf het overstappen naar nieuw materiaal te vergemakkelijken.

Deel: ' Fujifilm introduceert Fujichrome Provia 100F '
Lees ook