Fujitsu Siemens Computers biedt uitgebreide ondersteuning voor professionele gebruikers

Windows 2000 voor Lifebooks, Scenic PCs en Primergy Servers

Den Haag/Maarssen, februari 2000 Fujitsu Siemens Computers maakt Microsoft Windows 2000 het voornaamste besturingssysteem voor zijn LifeBook-laptops, Scenic -desktopsystemen en op Intel gebaseerde Primergy Servers. Het bedrijf zal op CeBIT 2000, van 24 februari tot 1 maart in het Duitse Hannover, zijn op Windows 2000 gebaseerde systemen voor het eerst demonstreren.

Fujitsu Siemens Computers en Microsoft hebben nu reeds een bijzondere relatie in de marktsector van bedrijfssystemen, met Windows NT als besturingssysteem op meer dan 40% van zijn Scenic PCs en als het belangrijkste besturingssysteem voor zijn Primergy Servers. Fujitsu Siemens Computers wil tegen 2001 de voornaamste Europese leverancier van Windows 2000-hardware worden.

De service-organisaties van het bedrijf zijn getraind om de klanten bij te staan in de migratie naar Windows 2000. In Europa zijn reeds meer dan 500 Microsoft Certified-experts van Siemens IT bezig met de ondersteuning van de migratie. Diverse grootschalige Windows 2000-projecten naderen de voltooiing.

De strategische overeenkomst tussen Fujitsu Siemens Computers en Microsoft is het ideale huwelijk. Fujitsu Siemens Computers heeft ruime ervaring in het combineren van zijn hardware met applicaties en besturingssystemen van Microsoft. Ingenieurs van het bedrijf werken sedert begin 1999 aan de voorbereiding van LifeBooks, Scenic PCs en Primergy servers op de komst van Windows 2000 om zo de voordelen van het nieuwe systeem ten volle te kunnen benutten.

Windows 2000 is een veilig en compleet platform dat een uitgebreide reeks bedrijfskritische toepassingen kan ondersteunen. Met zijn toegenomen betrouwbaarheid en schaalbaarheid is het een krachtig en flexibel platform voor netwerken, servers en clients en dus het ideale systeem voor servertoepassingen als het Internet en andere netwerken.

Windows 2000 biedt een standaardstructuur voor op SmartCard-technologie gebaseerde applicaties in de MS-omgeving. Fujitsu Siemens Computers is lid van de werkgroep voor SmartCard-technologie en biedt hardware en software voor het nieuwe Microsoft-platform die op maat gesneden zijn van de beveiligingseisen van de professionele markt.

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data center oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de 1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:

Fujitsu Siemens Computers Creative Strategies

Dick Lans Benita Dreesen

Het Kwadrant 1 Streekbaan 196

3606 AZ Maarssen B 1800 Vilvoorde

Tel: +31 346 598700 Tel.: +32 2 2674160

Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2 2671289

E-mail : dick.lans@fujitsu.nl benita@creative-strategies.be

© FUJITSU Computers Ltd 2000 trading as Fujitsu Siemens Computers Vragen en opmerkingen naar webmaster@fujitsu.nl

Deel: ' Fujitsu Siemens biedt ondersteuning professionele gebruikers '
Lees ook