Fujitsu Siemens Computers brengt als eerste bedrijfsgerichte Pentium® III-notebooks op de markt

Utrecht, november 1999 - Met bedrijfsgerichte Pentium III-notebooks neemt het nieuwe Europese computerbedrijf Fujitsu Siemens Computers een flitsende start in de notebook-sector. Met deze toestellen, die gebaseerd zijn op de klassieke sterke punten van Fujitsu en Siemens in de notebook-sector, worden de mogelijkheden van de nieuwe processor optimaal benut. De nieuwe Fujitsu Siemens Pentium III-notebooks beveiligen vroegere investeringen dankzij hun compatibiliteit met bestaande docking-opties, en bieden uitstekende prestaties, veiligheid en ergonomie.

De hierna vermelde Fujitsu Siemens-notebooks zijn uitgerust met Pentium III-processoren, grote TFT-beeldschermen en grote harde schijven. Verder zijn er diverse modulaire opties, zoals CD-, DVD- en ZIP-stations en SuperDisk.

Vandaag worden volgende modellen gelanceerd:


* SCENIC 800 S-reeks - opgevat als desktop-alternatief voor veeleisende gebruikers. Met afneembaar toetsenbord voor eenvoudige en comfortabele bediening. De 800 S-reeks beschikt over een toonaangevende, volledig geïntegreerde veiligheidsoplossing met chipcard-lezer, BIOS-beveiliging en softwarecomponenten van Fujitsu Siemens. Dit gamma heeft een stijlvolle magnesium buitenkant voor extra bescherming.

De nieuwe notebooks 800 S van Fujitsu Siemens Computers zijn perfect afgestemd op gebruikers met de allerhoogste eisen op het gebied van technologie en uitbreidbaarheid. Deze toestellen bewijzen het technologische leiderschap van Fujitsu Siemens Computers inzake prestaties, veiligheid en ergonomie.


* LifeBook E-reeks - gericht op de behoeften van de meest uiteenlopende bedrijfsklanten. De notebooks van de E-reeks wegen slechts 2,7 kg en beschikken over beeldschermen tot 14,1 inch, uitgebreide grafische mogelijkheden en een ingebouwde V.90-modem of LAN. De E-reeks is een echt werkpaard dat hoge volumes verwerkingen makkelijk aankan.

Paul Flemming, leider Productmarketing Fujitsu Siemens Computers Mobile Business, over de marktintroductie: "We zijn er trots op dat we als eerste onderneming notebooks op de markt brengen waarbij niet alleen maar een hogere chip werd geplaatst. Onze computers werden volledig aangepast om de mogelijkheden van de Pentium III-processor volop te benutten, om onze vooruitgang inzake veiligheid en ergonomie te implementeren en het gewicht en de omvang sterk te reduceren. Dit is een fantastische start voor Fujitsu Siemens Computers in de notebook-sector. In de komende maanden zullen we nog meer highlights introduceren."

Overzicht van technische gegevens

SCENIC 800 S LifeBook E-reeks
Processor Pentium III 450, 500 Pentium III 450, 500 Werkgeheugen 128MB SDRAM, max. 512MB 64MB SDRAM, max. 256MB Videokaart 8MB SGRAM, AGP 4MB SDRAM, AGP
Scherm 14,1'' XGA TFT 14,1'' XGA TFT
Harde schijf 14GB, max. 42GB met harde-schijfstations 6,4GB, 10GB
Autonomie 3 uur (6 uur met twee accu's) 3 uur (5 uur met twee accu's)
Gewicht 3,8kg incl. FDD, CD-ROM 2,7kg
Besturingssysteem Windows 98 of NT Windows 98 of NT

Aanvullende informatie: de nieuwe Pentium III-processoren voor notebooks Dankzij een nieuw productieproces, waarbij kleinere transistoren (0,18 µm breed) worden gebruikt, zijn de nieuwe processoren koeler en sneller dan ooit. Door hun sterk gereduceerd stroomverbruik hebben notebooks een langere autonomie en een verbeterde ergonomie (een ventilator valt namelijk weg). De autonomie wordt verder verlengd dankzij de snelstartfunctie, waarmee de processor in wachttoestand wordt geplaatst als hij niet wordt belast.

Het systeemvermogen werd verhoogd, omdat de processor via de Front Side Bus (100MHz) sneller gegevens kan uitwisselen met het geheugen van de computer.

De performantie werd verder verbeterd door software die de Streaming SIMD-uitbreidingen van de Pentium III optimaal benut; deze uitbreidingen bestaan uit 70 nieuwe commando's, die de Internet- en multimediaprestaties moeten verbeteren.

Fujitsu Siemens Computers, het toonaangevende Europese IT-bedrijf, kwam tot stand door een joint venture tussen Fujitsu Computers (Europa) Limited en Siemens Computer Systems. De activiteiten gingen van start op 1 oktober 1999. De onderneming is in gezamenlijke handen van Fujitsu Limited en Siemens AG en heeft haar hoofdvestiging in het Nederlandse Amsterdam. Fujitsu Siemens Computers beschikt over uitgebreide productie-eenheden in Europa en klantgerichte vestigingen in 25 Europese landen. Met meer dan 9.000 ervaren medewerkers beoogt het tegen 2001 uit te groeien tot het belangrijkste computerbedrijf van Europa, zijn thuismarkt.

Fujitsu Siemens Computers biedt 's werelds meest complete assortiment IT-producten aan, die tot de beste in hun categorie worden gerekend. Van de kleinste notebook tot het krachtigste computercentrum - de internationaal toonaangevende technologie biedt oplossingen voor bedrijfsproblemen en verbetert ook de persoonlijke levensstijl van menig individu. De producten worden ontwikkeld en vervaardigd in Europa, voor Europa. Daarbij kan een beroep worden gedaan op de technologie en middelen van de moedermaatschappijen die over een wereldwijd vertakt netwerk beschikken.

Naast een benijdenswaardige klantenbasis, die het merendeel van de 1000 grootste topbedrijven van Europa omvat, beschikt de onderneming nog over een aantal andere belangrijke troeven. Zo heeft zij relaties met meer dan 2000 van de grootste VAR's, verdelers en wederverkopers - samen goed voor meer dan 100.000 verkooppunten en miljoenen klanten. Verder beschikt Fujitsu Siemens Computers over een verkooporganisatie met meer dan 2500 professionele verkoopmensen en weet het sterke moedermaatschappijen achter zich staan met een wereldomvattend netwerk van service- en integratiepartners en meer dan 80.000 specialisten die zich specifiek toeleggen op hun producten. Fujitsu Siemens Computers is duidelijk de nieuwe IT-kracht in Europa.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met: Creative Strategies Fujitsu Siemens
Computers
Johan Perremans Deborah Lobry
Streekbaan 196, B- 1800 Vilvoorde Het
Kwadrant 1, 3606 AZ Maarssen
Tel.: +32 2 2674160 Tel: 0346 598700
Fax: +32 2 2671289 Fax: 0346 552155
E-mail: johan@creative-strategies.be E-mail:
deborah.lobry@fujitsu.nl

Deel: ' Fujitsu Siemens Computers brengt eerste Pentium III-notebook '
Lees ook