FSC 00019

Persbericht

Fujitsu Siemens Computers - het succes van een fusie - op de groei berekend
De krachtbron voor Internet

CeBIT 2000, Hannover, februari 2000 - Fujitsu Siemens Computers is erin geslaagd datgene te bereiken waar andere recente IT-fusies gefaald hebben: het succesvol uitvoeren van een intensief integratieprogramma en tegelijkertijd de omzet en het marktaandeel agressief vergroten. De progressieve verkoopstijging gaat ver uit boven de resultaten vòòr de fusie van de beide bedrijven te samen. Met een groei van 18,1% (tegenover een marktgroei van 11,1%) is Fujitsu Siemens Computers de op één na grootste PC-leverancier in Europa geworden. (Gegevens van Dataquest).

"Het is dan ook niet verwonderlijk dat EuroBusiness ons omschreef als 'Het voorbeeld voor komende Europese fusies'," gaf president directeur Winfried Hoffmann als commentaar. "Slechts vijf maanden na de fusie in augustus 1999 bereikt de onderneming het doel in aantallen en omzet, dat we ons gesteld hadden voor maart 2001 (eind belastingjaar 2000), een omzet van 7,6 miljard euro. En, belangrijker nog, we hebben de basis gelegd voor een blijvende groei en winstgevendheid, die de huidige resultaten ver zal overtreffen."
Dit kan mede bereikt worden door overlappingen in de productie en toeleveranties te elimineren. De efficiency wordt verder opgevoerd en de toevoerketen geoptimaliseerd. Fujitsu Siemens Computers zal zich hierin een leidende positie verwerven, nu gebleken is dat de onderneming de integratie van de productie- en verkoopactiviteiten en het uitbrengen van nieuwe producten binnen vier maanden heeft kunnen realiseren.

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data center oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de
1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers Creative
Strategies
Dick Lans Benita
Dreesen
Het Kwadrant 1 Streekbaan 196
3606 AZ Maarssen B 1800
Vilvoorde
Tel: +31 346 598700 Tel.: +32 2
2674160
Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2
2671289
E-mail : dick.lans@fujitsu.nl
benita@creative-strategies.be

Deel: ' Fujitsu Siemens Computers het succes van een fusie '
Lees ook