Persbericht

FUJITSU SIEMENS COMPUTERS KONDIGT NOTEBOOKSTRATEGIE AAN


- EENGEMAAKTE PRODUCTLIJN BESTRIJKT ALLE GEBRUIKERSSEGMENTEN ONDER DE MERKNAAM LIFEBOOK* -

Den Haag/Maarssen november 1999. Fujitsu Siemens Computers kondigt zijn strategie voor het notebooksegment aan. Het bedrijf introduceert één notebooklijn onder de merknaam LifeBook, en stelt meteen de eerste drie notebookseries in zijn nieuwe portfolio voor - de LifeBook B mininotebook, de LifeBook S ultra-portable notebook en de Lifebook C entry-level notebook. De nieuwe producten bouwen voort op de sterke reputatie van beide moederbedrijven en stellen nieuwe normen in de notebooksector. Met deze producten en een strategie die is toegespitst op Europa als thuismarkt, heeft Fujitsu Siemens Computers duidelijke ambities om in 2001 nummer drie op de Europese notebookmarkt te worden.

De LifeBook-series zijn ontworpen om de klanten maximale flexibiliteit en mobiliteit, alsook het nieuwste op vlak van technologie en design te bieden. Met de recent aangekondigde modellen van de LifeBook E Serie en de 800 serie, biedt Fujitsu Siemens Computers de Europese klanten nu een volledig scala notebooks, dat mini-, ultra-portable, entry-level, mainstream en high-end producten omvat.

De notebookstrategie brengt het bedrijf een stap dichter bij zijn doel om Europa's grootste leverancier van notebooks te worden door een verdere verhoging van de volumes in de privé- en de bedrijfssector. Met de gecombineerde krachten van Fujitsu en Siemens op vlak van technologie, de sterke greep op de Europese verbruikers- en professionele markt en de topklasseproducten, verwacht Fujitsu Siemens Computers voor volgend jaar een groei die minstens het dubbele van de markt in Europa zal bedragen.

Fujitsu Siemens Computers heeft nu een complete productportfolio, met nieuwe productseries afgestemd op de behoeften van specifieke gebruikers. Het bedrijf heeft ook grote aandacht geschonken aan de bescherming van de investering van bestaande klanten voor aan de gang zijnde rollouts en docking-oplossingen. Het productgamma omvat:


· Mininotebooks - Fujitsu Siemens Computers kondigde een uniek product voor deze sector aan, de LifeBook B-serie, die is uitgerust met een 10.4" touch screen en een ingebouwde modem voor verhoogde flexibiliteit.
· Ultra-portable notebooks - De LifeBook S-serie is 's werelds lichtste Pentium III-notebook met verwisselbare mediabay. Hij combineert krachtige processor- en grafische prestaties met een grote mobiliteit.


· Entry-level notebooks - De LifeBook C-serie is de nieuwe instapnotebook. De C-serie is Internet-ready met een geïntegreerde modem en applicatielanceringsknoppen voor een snelle toegang tot het net.


· Mainstream corporate notebooks - Fujitsu Siemens Computers biedt thans twee mainstream corporate notebooks - de 510-serie en de onlangs aangekondigde LifeBook E-serie.


· High-end notebooks - De huidige high-end notebooks zijn de 800-serie met verhoogde veiligheids- en hanteerbaarheidskenmerken en de LifeBook X-serie.

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klant-georiënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data centre oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten. Haar wereldwijd toonaangevende technologie - variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data centre oplossingen - creëert oplossingen voor zakelijke knelpunten en accentueert de individuele lifestyle. Haar productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa voor Europa, profiteert van de exclusieve technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de 1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Deel: ' Fujitsu Siemens Computers kondigt notebookstrategie aan '
Lees ook