FUJITSU SIEMENS COMPUTERS LANCEERT EERSTE CELVIN EASY PC OP EASYNOW!(tm)-PLATFORM VAN AMD

'Eenvoudig te installeren, eenvoudig te gebruiken, eenvoudig uit te breiden'

Den Haag-Maarssen, februari 2000- Fujitsu Siemens Computers lanceert CELVIN, het eerste Easy PC-product van de onderneming. De nieuwe CELVIN Easy PC is het eerste Europese systeem dat is ontworpen voor het platform EasyNow! van AMD; het voldoet ruimschoots aan de eisen van het Easy PC-initiatief. De nieuwe computer is uitgevoerd in een uniek ontwerp dat net zo goed op zijn plaats is in de woonkamer als in de kinder- of werkkamer. CELVIN komt in maart 2000 op de markt.

Het Easy PC-initiatief, opgestart door Microsoft, Intel, en industriepartners als Fujitsu Siemens Computers, is gericht op de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke PC's die werken met de computer aangenamer maken voor de consument.

Het initiatief beslaat volgende vier terreinen:

- Eenvoudige installatie: vooraf geconfigureerd voor betere aankoppeling;

- Eenvoudige uitbreiding: externe uitbreiding door de USB-technologie, de kast hoeft niet open om het systeem uit te breiden;
- Gebruiksgemak: met Instantly Available/OnNow voor snel herstarten, betere prestaties, grotere betrouwbaarheid door een beperking van de legacy hardware, en zelfherstellende functies;
- Nieuwe vorm: ontwikkeling van PC's die minder ruimte in beslag nemen, en nieuwe ontwerpen dankzij innovaties als het FlexATX-moederbord.

Tony Liu, Senior Vice-President PC Business Group bij Fujitsu Siemens Computers: 'We maken nu de invoering mee van een nieuwe generatie PC-producten die niet alleen gericht zijn op klanten die hun eerste PC kopen, maar ook op de klanten die een tweede PC in huis willen halen. Door de snelle opstartprocedure, de uitbreidingsmogelijkheden via USB, en de kleurgecodeerde kabels, is CELVIN bijzonder gebruiksvriendelijk. Het product biedt indrukwekkende prestaties zonder dat de gebruiker hoeft te begrijpen hoe het systeem binnenin werkt'.

Fujitsu Siemens Computers zal de nieuwe CELVIN Easy PC produceren in de Sömmerda-fabriek in Duitsland. De gedegen productiecapaciteit en Europese leveringsketen van het bedrijf staan er garant voor dat Fujitsu Siemens Computers de nodige aantallen kan produceren en leveren om met succes te kunnen concurreren in de nieuwe Easy PC-sector. CELVIN is het eerste Easy PC-product van de onderneming; later op het jaar volgen meer nieuwe modellen.

Vernieuwend ontwerp
De CELVIN heeft een uniek doorzichtig ontwerp in blauw en zilver met een verticaal cd-station. Hij is uiterst compact uitgevoerd. Een transparant toetsenbord, een muis en luidsprekers worden meegeleverd, en bijpassende 15" of 17"-monitoren en een USB floppy diskdrive zijn apart leverbaar. Omdat CELVIN is gebaseerd op het Easy Now!-platformontwerp van AMD, voldoet het aan alle eisen van het Easy PC-initiatief. CELVIN zorgt voor belangrijke voordelen eigen aan EasyNow! : vijf USB-poorten in plaats van seriële, parallelle en PS/2-poorten, ondersteuning voor ACPI Advanced Configuration Powermanagement Interface (opstarten in minder dan tien seconden!), en geïntegreerde audio-, graphics- en modemtechnologie in de chipset. Dit laatste beperkt het aantal hardware-verbindingen tot een minimum, en maakt het ontwerp nog compacter.

Twee modellen zijn leverbaar, een eerste gebaseerd op de "AMD K6-II"-processor van 450 MHz, een tweede op basis van de weldra leverbare "AMD K6-2+"-processor van 500/533 MHz. De nieuwe modellen draaien op het EasyNow!-platform van AMD. Ze bevatten de SiS530/960-chipset die de 100 MHz-bus aan de voorzijde ondersteunt. De controllers voor graphics, audio, LAN en USB zijn geïntegreerd in de chipset. Een AWARD BIOS maakt multibooting van harde schijf en cd-rom mogelijk; hij ondersteunt ook save-to-RAM en USB.

De nieuwe CELVIN bevat een Fast IDE Ultra DMA/33 controller van de harde schijf met een capaciteit tot 8,4 Gb, een verticaal cd-romstation, en een integrale 2D/3D-versneller in de graphics processor. Microsoft Windows 98 SE is vooraf geïnstalleerd. In samenwerking met mp3.de wordt CELVIN bovendien geleverd met een MP3-muziek-cd met ongeveer 150 titels, en een vooraf geïnstalleerde MP3-speler. Fujitsu Siemens Computers zal de CELVIN Easy PC leveren met een herstel-cd voor de software. Hiermee kan de gebruiker het besturingssysteem, de geïnstalleerde drivers, en de MP3-speler op eenvoudige wijze opnieuw installeren.

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klantgeoriënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data centre oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten. Haar wereldwijd toonaangevende technologie - variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data centre oplossingen - creëert oplossingen voor zakelijke knelpunten en accentueert de individuele lifestyle. Haar productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa voor Europa, profiteert van de exclusieve technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de
1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers Creative
Strategies
Deborah Lobry Benita Dreesen Het Kwadrant 1 Tel.: +32 2
2674160
3606 AZ Maarssen E-mail:
benita@creative-strategies.be
Tel: +31 346 598700
Fax: +31 346 552155
E-mail : deborah.lobry@fujitsu.nl

Deel: ' Fujitsu Siemens computers lanceert eerste CELVIN Easy PC '
Lees ook