Fujitsu Siemens levert CLARiiON-systemen van EMC

Uitbreiding van strategische alliantie met midrange-oplossingen

Nieuwegein, 23 februari 2000 - EMC en Fujitsu Siemens breiden hun bestaande strategische alliantie uit met een wereldwijde OEM-overeenkomst voor het leveren van EMC's reeks van CLARiiON-opslagsystemen door Fujitsu Siemens. In het kader van deze overeenkomst zal Fujitsu Siemens EMC's CLARiiON fibre channel-opslagsystemen leveren onder de titel 'FibreCAT'. De beide ondernemingen sloten in 1997 een overeenkomst voor het leveren van EMC's reeks van Symmetrix Enterprise-opslagsystemen onder de EMC-merknaam door Fujitsu Siemens. Door de overeenkomst met EMC kunnen klanten van Fujitsu Siemens nu groeien van workgroup-oplossingen naar grootschalige opslagsystemen.

Dr. Helmut Beck, Executive Director, Line of Business Storage bij Fujitsu Siemens Computers, zegt: "Onze nieuwe FibreCAT-systemen zijn bij uitstek geschikt voor de integratie binnen een omgeving met heterogene servers. Deze op CLARiiON gebaseerde systemen bieden, gecombineerd met EMC's Symmetrix, een zeer uitgebreide reeks mogelijkheden voor wat betreft de capaciteit en de functionaliteit. Klanten kunnen hiermee de informatie waarover ze beschikken optimaal benutten en beschermen."

EMC CLARiiON-systemen voorzien in snelle, schaalbare en betrouwbare opslagoplossingen voor applicaties binnen de gedistribueerde omgevingen van grote organisaties, alsmede voor bedrijven met gemiddelde, maar snel groeiende behoeften op het gebied van prestaties, beschikbaarheid en beheersbaarheid van hun opslag-infrastructuur.

Frank Farese, EMC's Vice President of Global Alliances, zegt: "Fujitsu Siemens Computer en EMC hebben nauw met elkaar samengewerkt om klanten over de hele wereld de meest complete reeks aan opslagoplossingen te kunnen bieden. De combinatie van FibreCAT en Symmetrix voorziet organisaties van zeer hoge niveaus aan opslagfunctionaliteit, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en prestaties."

Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers, het toonaangevende Europese IT-bedrijf, kwam tot stand door een joint venture tussen Fujitsu Computers (Europa) Limited en Siemens Computer Systems. De activiteiten gingen van start op 1 oktober 1999. De onderneming is in gezamenlijke handen van Fujitsu Limited en Siemens AG en heeft haar hoofdvestiging in het Nederlandse Amsterdam. Fujitsu Siemens Computers beschikt over uitgebreide productie-eenheden in Europa en klantgerichte vestigingen in 25 Europese landen. Met meer dan
9.000 ervaren medewerkers beoogt het tegen 2001 uit te groeien tot het belangrijkste computerbedrijf van Europa, zijn thuismarkt.

Fujitsu Siemens Computers biedt 's werelds meest complete assortiment IT-producten aan, die tot de beste in hun categorie worden gerekend. Van de kleinste notebook tot het krachtigste computercentrum - de internationaal toonaangevende technologie biedt oplossingen voor bedrijfsproblemen en verbetert ook de persoonlijke levensstijl van menig individu. De producten worden ontwikkeld en vervaardigd in Europa, voor Europa. Daarbij kan een beroep worden gedaan op de technologie en middelen van de moedermaatschappijen die over een wereldwijd vertakt netwerk beschikken.

Naast een benijdenswaardige klantenbasis, die het merendeel van de 1.000 grootste topbedrijven van Europa omvat, beschikt de onderneming nog over een aantal andere belangrijke troeven. Zo heeft zij relaties met meer dan 2.000 van de grootste VAR's, verdelers en wederverkopers - samen goed voor meer dan 100.000 verkooppunten en miljoenen klanten. Verder beschikt Fujitsu Siemens Computers over een verkooporganisatie met meer dan 2.500 professionele verkoopmensen en weet het sterke moedermaatschappijen achter zich staan met een wereldomvattend netwerk van service- en integratiepartners en meer dan 80.000 specialisten die zich specifiek toeleggen op hun producten. Fujitsu Siemens Computers is duidelijk de nieuwe IT-kracht in Europa. Meer informatie is te vinden op http://www.fujitsu-siemens.nl/.

EMC
EMC Corporation, gevestigd in Hopkinton, de Verenigde Staten, is naast IBM de grootste producent van intelligente 'disk storage' systemen voor opslag en opvragen van informatie. Het aanbod bestaat op dit moment uit de Symmetrix-serie voor mainframes van IBM, Bull, Siemens en Unisys en open systemen. Daarnaast levert EMC belangrijke softwareoplossingen voor data sharing, netwerk file services, remote mirroring en enterprise storage en back-up. EMC staat genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en beschikt over eigen vestigingen in de meeste landen, waaronder EMC Computer Systems (Benelux) B.V. in Nieuwegein. EMC behaalde over het boekjaar 1999 een omzet van $6,72 miljard en een winst van $1,18 miljard. Informatie over EMC en haar producten is beschikbaar op het World Wide Web op http://www.emc.com/.

Deel: ' Fujitsu Siemens levert CLARiiON-systemen van EMC '
Lees ook