Persbericht

FUJITSU SIEMENS COMPUTERS MAAKT DRIE NIEUWE LIFEBOOK® SERIES BEKEND

KONDIGT TOUCH-SCREEN MININOTEBOOK, 'S WERELDS LICHTSTE PENTIUM III-NOTEBOOK EN EEN NIEUW ENTRY-LEVEL SYSTEEM VOOR PRIJSBEWUSTE GEBRUIKERS AAN

Den Haag/Maarssen, november 1999 - Fujitsu Siemens Computers heeft zijn eerste nieuwe notebookproducten aangekondigd, nadat het zijn notebookgamma in één productlijn onder de merknaam LifeBook heeft geïntegreerd. Het bedrijf lanceert vandaag drie nieuwe LifeBook-series:


· de toonaangevende touch-screen mininotebook

· de lichtste Pentium III-notebook van de wereld
· en een nieuw instapsysteem voor prijsbewuste gebruikers.

De drie series steunen op de reputatie van het bedrijf inzake technologie, kwaliteit en design en bieden best-in-class voordelen wat betreft veiligheid, ergonomie, handzaamheid en gebruiksgemak. De eerste modellen van elke serie zijn onmiddellijk beschikbaar.

Deze nieuwe producten zijn ideaal voor mensen die steeds op weg zijn. Ze zijn perfect voor gebruik in het vliegtuig of op de trein. De LifeBook B-serie past gemakkelijk in een kleine tas en voelt zich al even thuis in de directiekamer. De LifeBook S-serie biedt een ongeëvenaarde gewicht-prestatieverhouding voor gebruikers die mobiele kracht nodig hebben, terwijl de nieuwe C-serie een ideale oplossing is voor entry-level notebook-computing.

De LifeBook S-serie met zijn 1,7 kg en verwisselbare bay is 's werelds lichtste Pentium III-notebook. Met flexibele configuratieopties (de mogelijkheid om CD, CD-RW, DVD, superdisk, PC Card Bay en een CCD Camera in de reservebay te verwisselen) en kwaliteitsgrafiek is de LifeBook S-serie een flexibel werktuig voor alle soorten mobiele werkers. Met prima gebruiks- en veiligheidskenmerken (de notebook voldoet aan DMI, Wired for Management en PXE) en BIOS level security is het een perfect hanteerbaar platform voor veilige mobiele e-commerce. De LifeBook S-serie heeft een ingebouwde LAN en modem voor gemakkelijke connectiviteit.

De LifeBook S-serie is ontworpen voor managers, verkoopmedewerkers en mobiele gebruikers van e-commerce en het web, die geen toegevingen willen doen aan kracht en grafische mogelijkheden, maar die vaak weg van hun bureau moeten werken.

De LifeBook B-serie is een opvallende touch-screen mininotebook. Hij weegt slechts 1,4 kg en werkt ruim 3 uur op batterij, zodat overal een comfortabel mobiel gebruik tijdens lange periodes mogelijk is.

De LifeBook B-serie is een uniek product. De notebook is aantrekkelijk en klein genoeg om een modeartikel te zijn, maar hij biedt tevens voldoende ergonomie en de vereiste connectiviteit en handzaamheid om als corporate PC te kunnen dienen. Hij kan net zo goed dienst doen als kantoor-PC of als metgezel van al wie vaak reist. De touch screen biedt extra comfort en flexibiliteit, vooral als u niet aan uw bureau werkt.

De instapreeks LifeBook C-serie, met zijn multimediamogelijkheden en bijzondere gebruiksfeatures zoals snelstartknoppen voor applicaties en heldere TFT-schermen is dxe ideale notebook voor kantoorwerkers, studenten en thuisgebruikers.

LifeBook B2130
LifeBook S-serie LifeBook C-serie
Processor Intel Mobile Celeron 400 MHz Mobile Pentium III 450 MHz Intel Mobile Celeron 400 MHz, of Mobile Pentium II 366MHz

HDD 6 GB 6 GB 4.3 GB

Display 10.4'' TFT met touch screen 12.1'' TFT 12.1'' TFT SVGA - Celeron-modellen 14.1'' TFT XGA - Pentium II-modellen

Geheugen 64MB 64MB 32 MB (Celeron), 64 MB (Pentium II)

Communicatie Ingebouwde V.90-modem, 10/100 Ethernet LAN Ingebouwde V.90- modem, 10/100 Ethernet LAN Ingebouwde V.90 modem Afmetingen 250 x 197 x 28,5 mm 228 x 225 x 24,5 mm 308 x 273,5 x 39,5 mm

Gewicht 1,4 kg
1,7 kg 2,7 kg
Besturings-systeem Windows 98, NT
Windows 98, NT Windows 98, NT
Beschikbaarheid Onmiddellijk Onmiddellijk Onmiddellijk

Foto's vindt u op www.picturemanagement.de/start_cs.html

Over Fujitsu Siemens Computers:
Fujitsu Siemens Computers, de vooraanstaande Europese IT-onderneming, is ontstaan door een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De nieuwe onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober jongstleden van start gegaan en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, klant-georiënteerde vestigingen in 25 Europese landen en meer dan 9.000 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers in het jaar 2001 Europees marktleider zijn.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten, variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data centre oplossingen. Dit productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa, profiteert bovendien van de internationaal toonaangevende technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG. De onderneming richt zich naar de eisen van haar Europese klanten. De producten zijn ontworpen met het oog op de eisen van grote bedrijven/instellingen, de behoeften van onze verkooppartners en de veeleisende levensstijl van het individu.

Fujitsu Siemens Computers biedt een volledig spectrum van best-in-class IT-producten. Haar wereldwijd toonaangevende technologie - variërend van de kleinste notebooks tot de krachtigste data centre oplossingen - creëert oplossingen voor zakelijke knelpunten en accentueert de individuele lifestyle. Haar productenspectrum, ontwikkeld en geproduceerd in Europa voor Europa, profiteert van de exclusieve technologie en het wereldwijde sourcing-netwerk van de beide moederondernemingen, Fujitsu Limited en Siemens AG.

Tot de kwaliteiten van Fujitsu Siemens Computers behoren naast een benijdenswaardig klantenbestand (waaronder het grootste deel van de 1.000 grootste Europese ondernemingen) onder meer haar zakelijke betrekkingen met meer dan 2.000 grote VAR's, distributeurs en retailers met meer dan 100.000 verkooppunten, die samen miljoenen klanten bedienen, een verkooporganisatie waarin meer dan 2.500 professionele verkopers actief zijn, en de gebundelde kracht van de beide moederondernemingen, met een wereldwijd netwerk van service- en integratie-partners en met meer dan 80.000 specialisten die bij het productenspectrum betrokken zijn. Fujitsu Siemens Computers is de nieuwe IT-gigant in Europa.

Deel: ' Fujitsu Siemens maakt drie nieuwe Lifebook series bekend '




Lees ook