FSCPR01036

Belangrijk Europees IT-bedrijf steunt opkomend Europees golftalent

Maarssen, juni 2001 - Fujitsu Siemens Computers heeft een belangrijke sponsorovereenkomst gesloten met 15 veelbelovende jonge golfspelers op de European Tour en 21 veelbelovende spelers op de European Challenge Tour.

Het project zal Fujitsu Siemens Team Challenge heten en is opgezet in samenwerking met IMG, dat met Fujitsu Siemens Computers voor de uitvoering van het project zal zorgdragen. De European Tour-spelers zijn 15 jonge talenten, onder wie Nicolas Colsaerts, de jongste European Tour Card-houder ooit, de Britse ster Justin Rose, de 22-jarige Mark Pilkington uit Wales en de classificatiewinnaar van de Spaanse Challenge Tour, Jose Manuel Lara. De 21 deelnemers aan de Challenge Tour- zijn talentvolle spelers als de sterspeler van de Walker Cup en de Eisenhower Trophy, Lorne Kelly, de winnaar van de Daily Telegraph Amateur Order of Merit in 2000, Jamie Donaldson, en de Belg Didier de Vooght, in 1997 Europees kampioen bij de amateurs.

Elke speler zal de naam Fujitsu Siemens Computers 'promoten' en zal deelnemen aan een aantal Corporate Golf Days van Fujitsu Siemens Computers in heel Europa. In ruil ontvangen de spelers aanzienlijke financiële steun. Het totaalbedrag van die steun zal afhangen van de plaats van de speler op de Order of Merit en zijn positie in de Fujitsu Siemens Team Challenge ranking. Dit is het eerste golfproject met zo een uitgebreide bonusstructuur om spelers te belonen voor hun successen.

(zie de volledige spelerslijst aan het eind van dit bericht)

De Duitse sterspeler, Bernhard Langer, tweevoudig winnaar van de Masters en één van de meest ervaren Ryder Cup spelers, die onlangs een vermelding kreeg in de World Golf Hall of Fame, zal de leider zijn van het Team Challenge project en de mentor van alle jonge deelnemers.

Bernhard is erg verheugd over het project: "De eerste jaren van een professionele golfcarrière verlopen erg moeizaam en zonder de juiste raad en voldoende financiële steun kan dit echt enorm zwaar zijn voor een speler. Ik ben blij een project te kunnen steunen dat jonge talenten de kans geeft zich te ontplooien en ik hoop dat mijn ervaring als professional (- Langer werd prof op zijn 15de -) hen van dienst kan zijn, naarmate ze verder stijgen op de professionele ladder."


.Fujitsu Siemens Computers besloot zijn betrokkenheid bij het golfspel te vergroten na een succesvol proefproject in Spanje de afgelopen twee jaar. "Het zou al te makkelijk zijn meteen naar een topgolfer te stappen om je merkbekendheid tevergroten. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met IMG een innovatief sponsorproject hebben ontwikkeld dat ons allebei, én de 36 jonge talenten, ten goede komt. Onze naam zal tijdens de tour vaak te zien zijn en de spelers zullen de noodzakelijke financiële steun krijgen tijdens deze cruciale fase van hun carrière," aldus Bernd Bischoff, Executive Vice President Sales, Marketing en Customer Services bij Fujitsu Siemens Computers.

Het verloop en de resultaten van de Fujitsu Siemens Team Challenge kunt u volgen op de website van Fujitsu Siemens Computers vanaf juni 2001: www.fujitsu-siemens.com/golf .

Spelers van de European Tour:

Nicolas Colsaerts België Jean Hugo Zuid-Afrika
Justin Rose Engeland Francis Valera Spanje
Gregory Havret Frankrijk Carlos Rodiles Spanje
Tobias Dier Duitsland Jose Manuel Lara Spanje
David Higgins Ierland Fredrik Henge Zweden
Michele Reale Italië Paolo Quirici Zwitserland
Marteen Lafeber Nederland Mark Pilkington Wales
Henrik Bjornstad Noorwegen

Spelers European Challenge Tour:

Niki Zitny Oostenrijk Marcel Siem Duitsland Hennie Walters Zuid-Afrika
Didier de Vooght België Gary Murphy Ierland Ivo Giner Spanje
Nils Rorbaek Denemarken Alberto Binaghi Italië Alvaro Salto Spanje
Stuart Little Engeland Robert Jan Derksen Nederland Peter Hedblom Zweden
Kalle Vainola Finland Knut Ekjord Noorwegen Kalle Brink Zweden
Olivier David Frankrijk Sean Corte Real Portugal André Bossert Zwitserland
Pascal Edmond Frankrijk Lorne Kelly Schotland Jamie Donaldson Wales

Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een toonaangevende Europese computeronderneming en levert een van de meest complete programma's producten en oplossingen ter wereld. De modernste technologieën en de innovatieve IT-producten van de onderneming omvatten het gehele bereik van personal computers tot volledige bedrijfsautomatisering. Uitgebreide productiefaciliteiten in Duitsland en meer dan 7000 werknemers staan de klanten ten dienste in 25 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Fujitsu Siemens Computers beschikt over een ongeëvenaarde deskundigheid op het gebied van bedrijfscomputers en biedt in elke prijsklasse de beste servers, zowel op Intel-processoren als op UNIX gebaseerd, de krachtigste mainframes en oplossingen voor data-opslag. Ook is de onderneming een van de voornaamste leveranciers van professionele PC's, notebooks en werkstations voor zakelijke gebruikers. Fujitsu Siemens Computers is de grootste Europese fabrikant van PC's voor thuis- en kleinzakelijk gebruik.

Fujitsu Siemens Computers is gezamenlijk eigendom van Fujitsu Limited en Siemens AG en kan beschikken over de gecombineerde kracht en het innovatieve vermogen van beide ondernemingen. Deze totale samenwerking van Fujitsu en Siemens geeft klanten toegang tot een wereldomvattend netwerk van service- en integratie-partners, alsook tot meer dan 80.000 specialisten die zich volledig inzetten voor Fujitsu Siemens Computers-producten en -oplossingen.

De onderneming heeft haar strategische doelstellingen duidelijk vastgesteld en concentreert zich daarom op bedrijfskritische en mobiele IT-oplossingen, die de belangrijkste drijvende krachten zijn van het e-business- en internet-tijdperk. De bedrijfskritische computertoepassingen van Fujitsu Siemens Computers zijn gebaseerd op de diepgaande kennis en bekwaamheden van de onderneming en garanderen uiterst schaalbare, veilige en continu-beschikbare IT-infrastructuren voor de huidige en toekomstige e-business-omgevingen. De onderneming richt zich ook op de sterk toenemende vraag naar oplossingen die de mobiliteit van gebruikers ondersteunen en die te allen tijde toegang tot internetdiensten en -applicaties bieden, ongeacht plaats of apparaat.

Nadere informatie is te vinden op de website: www.fujitsu-siemens.com

Fujitsu Siemens Computers Creative
Strategies
Jaco Smit Johan
Perremans
Tel: +31 346 598953 Tel.: +32 2
2674160
Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2
2671289
E-mail : jaco.smit@fujitsu-siemens.com
johan@creative-strategies.be

Deel: ' Fujitsu Siemens steunt opkomend Europees golftalent '
Lees ook