Fundaments kiest voor vCloud om optimaal aan klantwensen te voldoen


ENSCHEDE, 20130610 -- Fundaments, leverancier van hoogwaardige IaaS (Infrastructure as a Service) clouddiensten maakt sinds deze maand gebruik van vCloud producten van marktleider VMware. Hiermee sluit het aanbod nog beter aan op de groeiende vraag uit de markt naar optimaal schaalbare en flexibele IaaS-diensten.

Keuze voor vCloud
De keuze voor vCloud is door Fundaments gemaakt op basis van een gedegen afweging en kende een grondige voorbereiding. Het grote voordeel van vCloud voor Fundaments is dat het IaaS aanbod verder is uitgebreid met een product dat aan de toenemende eisen van de verschillende klantgroepen voldoet. Daarnaast is het met de VMware software eenvoudig om dit IaaS-platform up-to-date te houden. Door het toepassen van proven technology is het mogelijk om maximale betrouwbaarheid, veiligheid, beschikbaarheid en compatibiliteit te garanderen.

vCloud bij Fundaments
Fundaments speelt met vCloud producten maximaal in op de trend dat bedrijven steeds minder vaak bereid zijn zelf te investeren in hard- en software. IaaS is de manier om server- en storagecapaciteit te huren wanneer nodig is. IT kan zo eenvoudiger, goedkoper en meer flexibel worden ingezet. Het aanbod van Fundaments gaat hierbij verder dan gebruikelijk is in de markt. Er is gekozen voor drie basisversies van de dienstverlening, waarvan er twee per direct beschikbaar zijn. Voor klanten die behoefte hebben aan een vaste hoeveelheid capaciteit is vCloud Commit de perfecte optie. Indien er sprake is van incidentele pieken in het verbruik van resources naast het reguliere verbruik, is vCloud Flex de juiste keuze. Ook is het mogelijk de eigen met VMware draaiende lokale omgevingen te koppelen aan een deel van de Fundaments vCloud. Hierdoor ontstaat een hybride cloud die voor weer andere klantgroepen de perfecte oplossing biedt voor bijvoorbeeld het opvangen van piekbelastingen.

Testaccounts als effectief instrument
Fundaments ziet dat de markt in toenemende mate zekerheid wil hebben over de échte kwaliteiten van cloudleveranciers. Fundaments investeert daarom veel in het uitleggen van de mogelijkheden van IaaS, de achtergronden en het trackrecord van de organisatie. Naast informatieve bijeenkomsten en uitgebreide informatie op de website is er ook de try-before-you-buy optie. Hiermee kan de geïnteresseerde online toegang aanvragen tot een volledig werkende testomgeving. Op die manier kan vanaf de eigen werkplek worden uitgeprobeerd welke opties de Fundaments vCloud biedt. Manager New Business Dennis Wijnberg merkt dat van de testaccounts veel gebruik wordt gemaakt en vindt dat een positieve en begrijpelijke ontwikkeling: “je koopt toch ook niet een auto zonder een proefrit gemaakt te hebben.”

Veiligheid staat voorop
De IaaS dienstverlening van Fundaments is, helemaal nu het bedrijf vCloud gecertificeerd is, bij uitstek geschikt voor klanten die hoge eisen stellen aan de beschikbaarheid van de diensten. Fundaments levert de diensten vanuit twee aparte moderne datacenters in Nederland die allebei ISO27001 gecertificeerd zijn. Dit alles past in het streven van Fundaments om de logische keuze te zijn voor klanten die maximale veiligheid voorop stellen en daarbij geen concessies willen doen in beschikbaarheid en prestaties.

Over Fundaments
Fundaments is een zusterbedrijf van Oxilion, het bedrijf met een ijzersterke reputatie dat sinds 2000 vanuit Enschede hosting en managed services levert aan elke sector en voor elke bedrijfsomvang in Nederland. Oxilion is in 2012 opgenomen in de Deloitte Technology Fast50, de jaarlijks terugkerende verkiezing van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland.


Deel: ' Fundaments kiest voor vCloud om optimaal aan klantwensen te voldoen '
Lees ook