Fundaments maakt tweede fase partnerprogramma bekend


ENSCHEDE, 20150910 -- Fundaments, de IaaS provider uit Enschede maakt deze week bekend te starten met de volgende fase van het partnerprogramma. Na de afgelopen maanden met de bestaande partners goede ervaringen te hebben opgedaan en de interne processen te hebben afgestemd op verdere groei wordt gestart met het sluiten van nieuwe partnerships.

Grote belangstelling
Het bedrijf dat uitsluitend IaaS diensten aanbiedt heeft de laatste periode het aantal aanvragen van potentiële partners flink zien toenemen. Larik-Jan Verschuren, CEO van Fundaments: “de markt heeft duidelijk behoefte aan hoogwaardige IaaS clouddiensten van Nederlandse bodem. Wij zijn een Nederlands bedrijf en maken uitsluitend gebruik van gecertificeerde datacenters in Nederland. Hierdoor zijn wij duidelijk in beeld bij veel partijen die zelf diensten aanbieden op basis van IaaS, maar de IaaS bij voorkeur van een externe partij afnemen”.

De toegenomen belangstelling is volgens Verschuren niet alleen gerelateerd aan de locatie van het bedrijf, uit gesprekken met bestaande en beoogde partners blijkt dat aantoonbare kwaliteit hoog op de agenda staat: “wij zijn afgelopen jaar naar ISO27001-2013 en NEN7510-2009 gecertificeerd en dat leidt aantoonbaar tot meer belangstelling uit de markt”.

Voorwaarden voor succesvolle partnering
Maar het draait om meer dan alleen de kwaliteit van het IaaS platform. Richard Hagen van de Rolf groep, een van de partners van het eerste uur, beschrijft partnering met Fundaments als volgt: “wij hebben vaak te maken met trajecten waarbij infrastructuur een rol speelt. In een aantal gevallen is specifieke kennis noodzakelijk en het is niet altijd rendabel die kennis zelf in huis te halen. Dan is het goed als je kunt vertrouwen op een partner die je daarin ontzorgt, thuis is in de materie en niet voor alles direct een rekening stuurt. Die partner gaat open met je in gesprek: wat wil je, hoe kunnen we dat samen aanvliegen en oplossen. Dat is wat Fundaments doet”.

Succesvolle partnering in de praktijk
Een partnerprogramma is meer dan een afspraak, willen beide partijen hier maximaal profijt van hebben, dan is het hebben van goed contact absoluut noodzakelijk. Hagen: ”Wij zien partnering als iets voor de lange termijn en daarom is het hebben van goede contacten enorm belangrijk, dat zit bij Fundaments goed. Ze zorgen er voor dat je op een goede en leuke manier met de collega's in contact komt. En wat ook heel belangrijk is, en dat merk in elk gesprek, ze hebben gewoon echt heel veel ervaring en willen dat met je delen. Verder is er een open communicatie en denken ze proactief mee. En dat alles laat zien dat je als partner serieus wordt genomen. We kunnen daardoor snel schakelen en versterken elkaar qua kennis. Ik merk het bijvoorbeeld bij aanbestedingen, daar tippen we elkaar over, ook als we het niet als combinatie kunnen oppakken.

In een sector waar veranderingen aan de orde van de dag zijn, blijft Fundaments een aantal uitgangspunten trouw, zo worden de afspraken over klantcontacten en factuurrelaties strikt nagekomen, omdat men weet dat de meeste partners het belangrijk vinden en er volledig op zijn ingericht single point of contact te zijn. Dat de afspraken met partners elke keer maatwerk zijn spreekt voor zich.

Meer weten wat partnering met Fundaments precies inhoudt?  Of meer weten wat de voordelen zijn van samenwerking met een team van IaaS specialisten, dat ervaring heeft met het ontzorgen van partners die uiteenlopende IT diensten aan overheden, profit en non-profit instellingen leveren? Neem dan contact op met 088 4227 227 of kijk op www.fundaments.nl.


Over Fundaments
Fundaments levert solide en gecertificeerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) diensten in de cloud, aangevuld met een compleet assortiment van diensten voor een compleet te beheren infrastructuur. Fundaments werkt uitsluitend met partners, zowel aan afnemers- als leverancierskant. Daarbij staan voor Fundaments betrouwbaarheid en beschikbaarheid centraal. Daarom ligt de focus op het maximaal beheersen van risico’s en worden de diensten van Fundaments uitgevoerd vanuit Nederlandse datacenters die aan de hoogste eisen voldoen, waaronder ISO-certificering en 24×7 monitoring. Op basis van ons fundament kunnen partners snel een op maat gemaakte, betrouwbare en solide, cloud-infrastructuur inzetten voor hun eigen diensten.

“Cloud for Schools” van Fundaments werd in 2014 door Eurocloud Nederland uitgeroepen tot de beste cloud toepassing voor de publieke sector. Voor meer informatie: www.fundaments.nl.


Deel: ' Fundaments maakt tweede fase partnerprogramma bekend '
Lees ook