FunX lanceert radiokanaal Desi op internet


Jongerenradio duikt in de snelst groeiende entertainmentcultuur ter wereld

ROTTERDAM, 20101011 -- FunX start op donderdag 14 oktober een nieuw initiatief op internet: FunX Desi. Het internetkanaal met de beste muziek uit Zuid-Azi; Bollywood, Bhangra, lokale Hindi muziek en Punjabi cross-overs, is binnenkort 24 uur per dag te beluisteren via www.funxdesi.nl. Desi is populair in wereldsteden als Londen en New York en wint inmiddels ook aan populariteit in de Nederlandse Randstad. De komst van FunX Desi is dan ook het directe gevolg van de vraag van vele FunX-luisteraars naar zo'n muziekzender.

De lancering komt op een moment dat de Indiase entertainmentindustrie met internationale filmproducties zoals de wereldwijde kaskrakers Slumdog Millionaire en My name is Khan de wind in de zeilen heeft. Ook de grote iconen van de westerse popmuziek hebben de Desi entertainmentscene ontdekt. Popsterren zoals Akon, Shakira, Kylie Minogue en Snoop Dogg zijn de samenwerking aangegaan met artiesten afkomstig uit het hart van de Indiase entertainmentindustrie, Mumbai.

FunX Desi brengt de toppers uit de Indiase Bollywood cultuur, zoals Atif Aslam, Sunidhi Chauhan, Shreya Ghoshal en Adnan Sami maar draait ook de cross-overs uit de westerse wereld; voorbeelden zijn de Panjabi Hitsquad (Londen), Jay Sean (Londen), de Bilz & Kashif (Canada) en de internationaal doorgebroken Hagenaar Imran Khan. Verder zijn bekende Nederlands Hindoestaanse artiesten zoals DJ PRAKO, Sagar Malik en 2 Famous Crew ook te horen op de Desi zender.

Het radiokanaal FunX Desi is 24 uur per dag te beluisteren via www.funxdesi.nl en via de iPhone. Op de nieuwe website is naast muziek veel informatie te vinden over nieuwe Bollywood films, de activiteiten van nationale en internationale Desi artiesten en natuurlijk het nieuws uit de Nederlandse Bollywood (muziek)scene. FunXDesi.nl is het portaal voor jongeren die een band hebben met de Desi-cultuur.

De Rotterdamse Bollywood Lounge is op 14 oktober het decor van de feestelijke lancering van FunX Desi. De lancering vindt plaats in het bijzijn van vertegenwoordigers uit de Nederlands-Hindoestaanse entertainmentwereld en een delegatie media- en entertainmentbedrijven uit Mumbai, India. Het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken is in 2009 gestart met een economisch programma ME-INDIA, waarbij Nederlandse en Indiase mediabedrijven gestimuleerd worden zaken met elkaar te doen. Deze vertegenwoordigers zijn in het kader van een handelsmissie, georganiseerd door ME-INDIA, op bezoek in Nederland. FunX denkt met FunX Desi indirect ook een bijdrage te leveren aan de versterking van de banden met `rising market' India.

www.funxdesi.nl


Deel: ' FunX lanceert radiokanaal Desi op internet '
Lees ook