TNT Post Groep

Fusie TPG Corporate Fashion Services en Kattenburg Uniforcé


Fusie TPG Corporate Fashion Services en Kattenburg Uniforcé

Bundeling van krachten in markt van beroeps- en corporate imagekleding

Corporate Fashion Services in Den Haag - het kledingbedrijf van TNT Post Groep N.V. en Kattenburg Uniforcé BV in Pijnacker hebben een intentieverklaring getekend voor een joint venture. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in bedrijfskleding, inclusief de daarmee verband houdende logistieke dienstverlening. Door de fusie ontstaat er een nieuwe onderneming die zich ook op de Europese markt kan gaan richten. De naam van de nieuwe onderneming wordt Kattenburg Corporate Fashion Services BV. Bij Corporate Fashion Services van TPG werken 40 medewerkers. Kattenburg biedt werkgelegenheid aan 110 medewerkers. De nieuwe onderneming verwacht voor 1999 een omzet van circa 70 miljoen gulden te realiseren.

Beide bedrijven zien grote marktkansen in de bundeling van hun capaciteiten, die complementair zijn. Tot de potentiële klanten behoren met name grote dienstverlenende bedrijven, die de verzorging van hun beroeps- en corporate-imagekleding en het daarbij horende logistieke proces, bij voorkeur geheel willen uitbesteden aan één dienstverlener. De nieuwe onderneming biedt diensten op het gebied van design, wereldwijde productie en inkoop, kwaliteitscontrole, voorraadbeheer en after-sales service. Hierbij wordt een postorderformule op huisadres en een budgetsysteem per individuele bedrijfskledingdrager gebruikt.

Kattenburg Uniforcé heeft haar hoofdkantoor in Pijnacker en een vestiging in Duitsland. De onderneming levert complete kledingpakketten aan openbaar vervoerbedrijven, banken en bedrijven in de sectoren beveiliging, catering en retail. Corporate Fashion Services is gevestigd in Den Haag en is naast leverancier van bedrijfskleding met name sterk in logistieke dienstverlening met wereldwijde distributie van bedrijfskleding. Recent voorzag Corporate Fashion Services 15.000 TNT-medewerkers in meer dan 50 landen van nieuwe bedrijfskleding. De activiteiten van Kattenburg Corporate Fashion Services zullen in Pijnacker worden geconcentreerd. De voorgenomen fusie zal naar verwachting leiden tot uitbreiding van het personeels-bestand bij een verwachte groei van het klantenbestand en de logistieke dienstverlening. De logistieke dienstverlening van de nieuwe onderneming zal worden uitgevoerd door TNT Logistics.

Kattenburg Uniforcé en Corporate Fashion Services brengen al hun activiteiten in de nieuwe onderneming in. De directie van Kattenburg Corporate Fashion Services BV zal worden gevoerd door de heren R.W. Kattenburg en R.P. Kuiken, afkomstig van Kattenburg Uniforcé en de heren J.M. Greijmans en R.Ph. Hekman, afkomstig van Corporate Fashion Services.

14 juni 1999


Deel: ' Fusie kledingbedrijven Fashion Services en Kattenburg '
Lees ook