Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Fusie maakt One.Tel en Scarlet grootste concurrent KPN

Amsterdam, 12 augustus 2001 - Het telecombedrijf One.Tel kondigt aan dat de toekomst voor haar personeel en klanten veilig is gesteld. One.Tel Nederland is gefuseerd met het in Lelystad gevestigde telecombedrijf Scarlet Telecom. Scarlet heeft hiertoe de activiteiten van One.Tel BV overgenomen. De nieuwe combinatie, met 300 medewerkers en bijna 1 miljoen klanten, is nu de grootste concurrent van KPN Telecom. De merken One.Tel en Scarlet blijven naast elkaar bestaan. One.Tel directeur Raymond Schrama is uiterst tevreden met de fusie. "Dit was de beste optie die we voor One.Tel konden kiezen. Scarlet is reeds een sterke speler in de zakelijke markt en op het gebied van internet, zodat One.Tel met haar sterke positie in de particuliere markt een ideale aanvulling is". Ook Dr. Paul Gelderloos, CEO van Scarlet Telecom, voorziet een goede toekomst. "Er zijn gigantische synergievoordelen te behalen voor deze nieuwe combinatie. Niet alleen wat betreft onze activiteiten maar ook wat betreft de inkoopkracht bij onze leveranciers. Tevens zullen klanten van beide bedrijven naast de bestaande voice- en internetdiensten nu snel nieuwe diensten kunnen afnemen, waaronder mobiele telefonie via een MVNO-constructie en ADSL."

Het nieuwe managementteam zal bestaan uit managers van One.Tel en Scarlet, onder de leiding van Raymond Schrama. Voor de klanten van One.Tel en Scarlet Telecom, blijft alles bij het oude: zij kunnen gewoon met de huidige carrier select codes blijven bellen. Voor klanten die gebruik maken van 'carrier pre select' verandert er zelfs helemaal niets.

One.Tel Nederland:

One.Tel Nederland is in december 1998 van start gegaan en is 1) een aanbieder van vaste telefoniediensten ( lokaal, nationaal en internationaal ), 2) een internet provider en 3) een aanbieder van de internationale telefoonkaart ( Home or Away Calling Card). One.Tel Nederland heeft ruim 450.000 klanten. Inmiddels werken er bij One.Tel zo'n 250 mensen en heeft zij een samenwerkingsverband met onder meer GWK.

Scarlet Telecom:

Scarlet Telecom is sinds 1992 actief op de Nederlandse telecommarkt en biedt de zakelijke en particuliere gebruiker een omvangrijk dienstenpakket dat bestaat uit breedband-IP, spraak- en datacommunicatie en dienstverlening met toegevoegde waarde zoals web- en serverhosting en E-commerce diensten. Het productportfolio van Scarlet zal nog dit jaar worden uitgebreid met mobiele diensten voor de zowel de zakelijke markt als de top van de particuliere markt. Recentelijk werd in België de eerste buitenlandse vestiging geopend. Bij Scarlet Telecom zijn zo'n 50 medewerkers actief.

Deel: ' Fusie maakt One.Tel en Scarlet grootste concurrent van KPN '
Lees ook