Fusie Nolst Trenité en Simmons & Simmons

Nolst Trenité en het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons hebben het voornemen een volledige fusie aan te gaan per 1 mei 2002. De verwachting is dat de fusie begin 2002 wordt geeffectueerd. Het kantoor in Nederland zal de naam Simmons & Simmons Trenité dragen.

'Perfect Fit'
De partners van Nolst Trenité zijn enthousiast over de fusie. Simmons & Simmons is de 'perfect fit' met een belangrijke meerwaarde voor het kantoor van Nolst Trenité en zijn cliënten. Beide kantoren onderschrijven het multi-service concept, met de nadruk op de internationale proces- en transactiepraktijk voor het topsegment van het bedrijfsleven en de overheid. Zij werken al meer dan tien jaar veelvuldig samen voor clienten op het gebied van fusies en overnames, energie, transport en insolventierecht. De wijze van de samenwerking en de sterk overeenkomende cultuur zullen tot een snelle en soepele integratie leiden.

Wereldomvattend netwerk
Simmons & Simmons Trenité opereert als een Nederlands kantoor met een internationale praktijk. Optimalisering van deze dienstverlening, met een Nederlandse tariefstelling, vraagt om een wereldomvattend netwerk van juridische specialisten. Simmons & Simmons beschikt over een uitgebreid internationaal en lokaal autonoom - kantorennetwerk waarmee zij de markten in de wereld omspant. Behalve kantoren in de voornaamste Europese steden heeft Simmons & Simmons belangrijke kantoren in New York, Abu Dhabi, Tokio, Honkong en Shanghai. De vestigingen werken intensief met elkaar samen in zaken, gezamenlijke markt- en praktijk ontwikkeling en opleidings- en uitwisselingsprogramma's. Door de fusie neemt de capaciteit van Nolst Trenité wat betreft het leveren van hoogwaardig juridisch werk sterk toe. Het gebruik van het geavanceerde know-how systeem van Simmons & Simmons zal hier ook aan bijdragen.

Commentaren
Het commentaar van managing partner David Dickinson van Simmons & Simmons luidt:

"Nolst Trenité is a very successful and well respected Dutch firm which holds a strong position in its market. The firm's size and culture fits extremely well with our own and will allow for easy integration. Practice groups within both firms have already met and have seen how well they can work together.

This move underpins Simmons & Simmons strategy of being a truly international law firm. Having an operation in the industrial heartland of the Netherlands will considerably strenghten our integrated European network, which now includes offices in London, Madrid, Rome, Paris, Milan, Brussels, Lisbon and Düsseldorf".

Het commentaar van managing partner Gerhard Gispen van Nolst Trenité luidt :

"Wij zijn zeer verheugd Simmons & Simmons Trenité te worden. In de loop van vele jaren hebben wij een groot respect gekregen voor Simmons & Simmons. Zij laten steeds weer zien dat zij in ieder opzicht een advocatenkantoor van wereldklasse zijn".

Informatie voor de redactie:
Bijlage bij dit persbericht: feiten en cijfers van Simmons & Simmons en Nolst Trenité

Voor nadere informatie
Nolst Trenité:
mr. Gerhard Gispen of mr. Ralph Kröner
Tel: 010 - 404 25 32 of 010 - 404 21 57
Mob. 06 - 531 40 193 of 06 538 57 174/06 532 70 021 www.nolsttrenite.com

Simmons & Simmons:
David Dickinson of Martin Richards
Tel. +44 20 7628 2020.
www.simmons-simmons.com

Deel: ' Fusie Nolst Trenité en Simmons & Simmons '
Lees ook