| De Duurzaamsite / Nieuws 2001 |

Ga mee met naar de klimaatdemonstratie in Bonn

Op zaterdag 21 juli demonstreren daar mensen uit de hele wereld bij de klimaatconferentie. In Bonn proberen de milieuministers uit alle landen net als in Den Haag om maatregelen tegen CO2- uitstoot af te spreken. Ga mee met zoveel mogelijk mensen en eis echte maatregelen tegen de uitstoot van broeikasgassen.

Klimaat onderhandelingen

Sinds de conferentie in Den Haag hebben de onderhandelingen niet stilgelegen. Met Bush z'n afwijzing van het Kyotoprotocol is het er echter niet eenvoudiger op geworden. Gelukkig zijn veel landen hier erg verontwaardigd over. Van 16 tot en met 27 juli proberen de milieuministers uit alle landen in Bonn opnieuw om maatregelen tegen CO2-uitstoot af te spreken. Publieke druk is dan onontbeerlijk om zoveel mogelijk landen binnen boord te houden en te voorkomen dat ze een vrijbrief krijgen om Bushs voorbeeld te volgen.
Vandaar dat we met zoveel mogelijk mensen uit Nederland naar Bonn willen afreizen om mee te demonstreren op zaterdag 21 juli. Milieudefensie en haar internationale zusterorganisaties van Friends of The Earth organiseren opnieuw een groot publiekspektakel. Na de Dijk is er nu de Sea of People- demonstratie. Met de zee van mensen waarschuwen we, gekleed in blauw of als zeedier, de ministers voor gevolgen van klimaatverandering, zoals de stijgende zeespiegel. Ook bouwen we een gigantische reddingboot af met planken en spandoeken. Daarop schrijven we boodschappen aan de klimaatministers. De boot nemen we mee in de demonstratie en laten we achter bij het congrescentrum.

Bus, kosten en programma

De bussen vertrekken vrijdag 20 juli om 16.00 vanaf het Jaarbeursplein in Utrecht en om 17.30 vanaf Arnhem CS. In Bonn slaap je in de tent die je zelf mee brengt, net als een matje en een slaapzak. Na de van deze actie. Sea of People is er zaterdagavond een groot feest. Zondag om 12.00 vertrekken we weer naar Utrecht, met tussenstop Arnhem. Je bijdrage in de kosten voor reis en verblijf zijn 60 gulden. In Bonn zorgen we voor betaalbare catering.

Meer info/aanmelden

www.milieudefensie.nl/seaofpeople of vraag een klimaatdemonstratie in Bonn folder aan bij service@milieudefensie.nl of 020 6262 620. Daar kun je ook terecht voor een A2 poster.

_____
menu | dDH

Deel: ' Ga mee met naar de klimaatdemonstratie in Bonn '
Lees ook