Gaat kernenergie het klimaat redden?


The Nuclear Elephant - Hoe gaan we om met kernenergie als CO2-emissievrije energiebron wanneer we onze klimaatdoelstelling willen halen?

Amsterdam, 20170208 -- Op vrijdag 3 maart organiseert de Stichting KernVisie het symposium The Nuclear Elephant in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Op deze dag maken we de olifant in het klimaatdebat bespreekbaar. Hoe gaan we om met kernenergie als CO2-emissievrije energiebron wanneer we onze klimaatdoelstelling willen halen: een CO2-neutrale energievoorziening in 2050? Het symposium biedt ruimte aan overtuigde voorstanders, felle tegenstanders, kritische twijfelaars en nieuwsgierige kenniszoekers om met elkaar in debat te gaan.

Gaat kernenergie het klimaat redden?De gestelde klimaatdoelstellingen vragen om een energietransitie waarbij keuzes gemaakt moeten worden om tot een duurzame energiemix te komen. Niet alleen CO2-uitstoot maar ook leveringszekerheid, economische groei en leefbaarheid spelen hierbij een rol.

Tijdens het debat gaan we samen met internationale en nationale deskundigen op zoek naar antwoorden op vragen als hoe groot is de energiehonger in Nederland en de rest van de wereld? Hoe ziet een duurzame energiemix eruit? Hoe onmisbaar is kernenergie eigenlijk, nu en in de toekomst? Willen en durven we onze mening te veranderen? Wat zijn de bezwaren en de risico’s van kernenergie?

Op de sprekerslijst staan:

.           Stephen Tindale, directeur van de Alvin Weinberg Foundation, en voormalig Executive Director van Greenpeace in Groot-Brittannië.

.           Rauli Partanen en Janne Korhonen, onafhankelijke wetenschappers en auteurs van onder andere Climate Gamble | Is Anti-Nuclear Activism Endangering Our Future?

.           Kristy Gogan, oprichter en voorzitter van Energy for Humanity, in 2016 genomineerd voor de ‘Green NGO of the Year’ award in 2016.

.           Anouk ter Brugge, Voorzitter Dutch Young Generation. Vertegenwoordigde de European Young Generation tijdens de recente klimaattop in Marokko.

.           Pier Stapersma, werkt sinds 2012 als Senior voor het Clingendael International Energy Programme (CIEP) in Den Haag.

Een volledig overzicht van het programma, de sprekers en de locatie is te vinden op www.thenuclearelephant.nl


Deel: ' Gaat kernenergie het klimaat redden? '
Lees ook