GAIA VRAAGT AELVOET EXTRA DIERENBESCHERMENDE MAATREGELEN BIJ HOGE TEMPERATUREN

Dierenrechtenorganisatie zeer bezorgd om intensief gehouden kippen en MPA-geblokkeerde varkens

30 juli 2002

Persbericht

© GAIA

De Dierenrechtenorganisatie GAIA maakt zich grote zorgen over het welzijn van de dieren in de intensieve veehouderij bij de verschroeiende hitte van de voorbije dagen. Vooral dieren die met duizenden opeen gepakt zitten in bedrijven, zoals kippen, zijn extra kwetsbaar. Maar dat geldt ook voor varkens, met name jonge biggen. Zo is GAIA zeer bezorgd om het lot van biggen en varkens op de geblokkeerde bedrijven ten gevolge van de MPA-toestand. GAIA vreest voor grote sterfte onder de dieren.
GAIA roept Minister Aelvoet, die bevoegd is voor dierenwelzijn, op om voorzorgsmaatregelen uit te werken opdat dieren optimaal zouden worden beschermd tegen dergelijke hoge temperaturen (b.v. betere ventilatiesystemen). GAIA vraagt van Minister Aelvoet ook verscherpte controle op legbatterijbedrijven, intensieve vleeskippenhouderijen en varkenskwekerijen én extra toezicht op veetransporten. De kernoplossing is natuurlijk minder dieren houden in omstandigheden die aangepast zijn aan de natuurlijke gedragsnoden en behoeften van de dieren.
Bovendien vraagt GAIA de houders van dieren die buiten op de wei staan (paarden, koeien, ...) vooral te zorgen voor voldoende en adequate beschutting en voldoende drinkwater.
De Dierenrechtenorganisatie drukt verder de mensen op het hart om bij dergelijke hoge temperaturen honden onder geen beding in wagens achter te laten.
Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage
Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43
Email: info@gaia.be

Deel: ' GAIA vraagt Aelvoet extra dierenbeschermende maatregelen bij hoge te.. '
Lees ook