persbericht: aankondiging galaconcert let’s celebrate life amsterdam, 4 november 1999

op 29 november vindt in het concertgebouw het galaconcert let’s celebrate life plaats, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de aids-bestrijding. aids heeft zich in twintig jaar tijd ontwikkeld tot een wereldwijde epidemie. in nederland is dankzij forse inspanningen de verspreiding van hiv relatief beperkt gebleven. afrika, azië, latijns-amerika en oost-europa daarentegen laten een enorme stijging van het aantal infecties zien. dagelijks komen er 16.000 mensen met hiv bij, dat zijn er 5,8 miljoen per jaar! meer dan 90% van mensen met een hiv-infectie leeft in ontwikkelingslanden. het gaat daarbij vooral om jonge volwassenen in de bloei van hun (productieve en reproductieve) leven. de veelvoudige gevolgen van de epidemie vormen in een aantal ontwikkelingslanden de grootste bedreiging voor de economische ontwikkeling ooit.

sterren van nationale en internationale allure werken mee om deze benefietavond tot een succes te maken. het programma is een verrassende mengeling van muziekstijlen en varieert van klassieke muziek en opera tot swingende jazz. optredende solisten zijn ondermeer de koreaanse coloratuursopraan sumi jo, de amerikaanse bariton martin wright en pianiste marietta petkova, die ondanks haar jonge leeftijd (27) al wordt gezien als grootmeesteres op het klavier. het concertgebouw kamerorkest o.l.v. vincent de kort en de kco big band o.l.v. werner herbers begeleiden de solisten. de jonge, rijzende ster uit zuid-afrika, jazz-zangeres gloria bosman, zal samen met haar band op het eind van de avond een wervelend optreden verzorgen, waarna nog een grande finale volgt.

zijne koninklijke hoogheid prins claus der nederlanden heeft het voornemen aanwezig te zijn bij deze bijzondere gala-avond ten bate van de wereldwijde aids-bestrijding.

het gebeurt niet vaak dat in het concertgebouw op één avond zo’n keur aan artiesten en muziekstijlen de revue passeert. het belooft dan ook een unieke avond te worden die men niet snel zal vergeten. de kaartverkoop voor deze gala-avond loopt via de kassa van het concertgebouw (020-6718345) of via de uitlijn (0900-0191, 75 cpm). de prijs voor een kaartje is fl 150,- (ƒ 75,- tweede rang).

sponsors van deze avond zijn glaxo wellcome b.v. (hoofdsponsor), de bijenkorf, ing bank, the ibus company, visker verberne, dealers financierings maatschappij n.v. en m.n. léons b.v.

voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van het aids fonds, telefoonnummer 020 - 62 62 669.

Deel: ' Galaconcert Aids Fonds "Let's Celebrate Life" '
Lees ook