Galerie LWW toont popsurrealistische schilderijen van Pieter Borst


Op 24 november 2012,16.00 uur is de opening van de expositie 'Spiegel van het Leven' in Galerie LWW, 1e Bloemdwarsstraat 5c, Amsterdam. De expositie is te zien t/m 22 december 2012.

Amsterdam, 20121109 -- De muze van Pieter Borst is emotie. En dan vooral het ervaren en erkennen ervan. Emoties die beleefd worden door het leven te leven, waarin de emoties als gevolg van de acties van anderen een belangrijke plaats innemen.

Schilderen helpt Pieter Borst om die emoties toe te laten en van de acties de motieven en gevolgen zichtbaar te maken op het doek.  Daarmee zijn de schilderijen een spiegel van zijn leven, gedachten en gevoelens. Dat zij gegoten zijn in een popsurrealistische stijl maakt daar onderdeel vanuit.

Pieter Borst is autodidact. Hij leert door het leven te leven, nieuwsgierig zijn en veel te kijken. Zijn leraren waren o.a. strips, cartoons, graffiti maar ook de Renaissance, art deco en Japanse illustraties. Hij is beeldend kunstenaar, illustrator en grafisch vormgever en woont en werkt in Haarlem.


Deel: ' Galerie LWW toont popsurrealistische schilderijen van Pieter Borst '
Lees ook