"Document management staat radicale verandering te wachten"

Gallaire nieuwe vice president Research & Technology bij Xerox

Amstelveen, 18 januari 2000
Xerox Corporation heeft de Fransman Hervé Gallaire benoemd tot senior vice president Research & Technology, de hoogste research functie binnen de organisatie. In zijn nieuwe functie is Gallaire verantwoordelijk voor de 1300 onderzoekers en technologen in de zeven wereldwijd gevestigde R&D-centra van Xerox, dat jaarlijk 1,2 miljard dollar investeert in onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast neemt hij als corporate senior vice president plaats in het algemene bestuur van Xerox. Gallaire is de opvolger van Mark Myers, die na 35 jaar Xerox met pensioen gaat.

De Xerox research centers, waaronder die in Palo Alto, Grenoble en Cambridge, hebben een toonaangevende reputatie. Zo werden de copier, de laserprinter en Ethernet, maar ook de muis en grafische interface uitgevonden in de laboratoria van Xerox. Ook vandaag de dag is Xerox nog steeds één van de organisaties met de meeste patenten.

Volgens Gallaire zullen de groei van e-business en de explosieve toename van digitale documenten op Internet radicale veranderingen tot gevolg hebben voor het werken met documenten in het nieuwe Millennium. Gallaire ziet daarin een leidende rol voor Xerox weggelegd. "Het aantal soorten documenten dat kan worden beheerd met Document Management technologie wordt steeds groter - ook video en afbeeldingen zullen net als tekstdocumenten geschikt worden gemaakt voor opslag, archivering, zoeken en afdrukken. Dat betekent een radicale verandering op het gebied van Document Management: het vraagt om nieuwe technieken voor het coderen en indexeren van documenten, maar ook om meer mogelijkheden voor compressie, hogere bandbreedtes en meer veiligheid. Wij willen het mogelijk maken om documenten overal en altijd op te vragen vanaf een scala aan digitale apparatuur, om ze vervolgens desgewenst af te drukken op een apparaat naar keuze."

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket document outsourcing diensten, op het gebied van documentproductie, documentbeheer, workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1998 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,4 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.

Deel: ' Gallaire nieuwe vice president Research & Technology Xerox '
Lees ook