Game Fair 2012, outdoorbeurs voor jagers en buitenmensen


NUENEN, 20120524 -- Op 1, 2 en 3 juni 2012 vindt in Nuenen (Noord-Brabant) de jaarlijkse Game Fair plaats op het landgoed van Hotel Restaurant De Collse Hoeve. Deze outdoorbeurs is een ontmoetingsplaats voor jagers en buitenmensen. Centraal staat het buitenleven in al zijn facetten: country- en outdoorliving, jacht, paarden, honden, kleding, sieraden, enzovoort.

[Affiche Game Fair] Traditiegetrouw zullen jachthoornblazers deze achttiende editie van de Game Fair openen. Op het programma staan tal van demonstraties die het buitenleven uitdragen en versterken. Zo zijn er roofvogelshows, Jack Russel-races, demonstraties met sledehonden en trekpaarden en kunnen bezoekers schapendrijvers aan het werk zien. De ‘grootste hondenparade van het land’ presenteert alle jachthondenrassen die in Nederland voorkomen. Ook is op de Game Fair een groot aantal standhouders vertegenwoordigd, met een aanbod gericht op de outdoorlifestyle. Daarnaast is er veel aandacht voor voorlichting.

Fair naar Engels voorbeeld
De Game Fair is ontstaan in de jaren zeventig. Initiatiefnemers waren enkele enthousiaste buitenmensen die besloten de fair naar Engels voorbeeld in Nederland te introduceren. Inmiddels is de Game Fair uitgegroeid tot een outdoorevenement van formaat: het trekt jaarlijks 15.000 tot 20.000 bezoekers. Het is dit jaar de tweede keer dat de beurs in Nuenen wordt gehouden. De organiserende Stichting Game Fair Nederland hoopt hiervan een traditie te kunnen maken.

Natuur in evenwicht
Natuurbeheer is van cruciaal belang voor een evenwichtige leefomgeving. ‘Natuur in evenwicht’, dat is wat de organiserende Stichting Game Fair Nederland uitdraagt. De jacht speelt hierin een belangrijke rol en komt ruim aan bod tijdens de Game Fair.

Praktische informatie
De Game Fair is geopend op 1, 2 en 3 juni van 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). Locatie: Collse Hoefdijk 24, Nuenen. Voor meer informatie: www.gamefair.nl, Frits Struijk (tel. 06 55 76 37 03).


Deel: ' Game Fair 2012, outdoorbeurs voor jagers en buitenmensen '
Lees ook