Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 14 maart 2003

Dagelijkse berichten

Garmerwolde: drie gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Rijksweg N360 bij Garmerwolde zijn vrijdagmorgen drie mensen gewond geraakt. Het ongeval ontstond tijdens een inhaalmanoeuvre van een 28-jarige automobilist uit Delfzijl. De man reed in een rij autos de richting van Groningen en wilde een voor hem rijdend landbouwvoertuig inhalen. Toen hij op de linkerweghelft reed werd hij aangereden door een andere auto, bestuurd door een 34-jarige automobilist, eveneens uit Delfzijl. Die was inmiddels begonnen vanachter uit de rij ook het landbouwvoertuig en enkele andere autos in te halen. Beide wagens kwamen met elkaar in botsing waarbij de auto van de 34-jarige Delfzijlster in de linker berm tegen een boom botste en op de rand van het Damsterdiep tot stilstand kwam. Deze automobilist raakte bij de aanrijding gewond en is met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De 28-jarige automobilist (geen letsel) botste met zijn auto, na door de achteropkomende auto te zijn aangereden, op een voor hem rijdende auto. Deze wagen, bestuurd door een 67-jarige man, ook uit Delfzijl, met naast hem in de wagen zijn 71-jarige echtgenote, raakte van de weg en belandde in een sloot. Het echtpaar is door de brandweer uit hun wagen gehaald. Man en vrouw zijn beiden met nek- en rugletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De drie waar beschadigde autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. De Rijksweg N360 is ruim twee uur voor het verkeer afgesloten geweest. Het verkeer is omgeleid via Garmerwolde, Thesinge en de Bovenrijgerweg.

Warffum: man aangehouden
De politie heeft woensdagavond in Warffum een 21-jarige man uit de gemeente Eemsmond aangehouden. De man wordt verdacht van afpersing van een tweetal ondernemers uit Warffum en Uithuizen. De verdachte stuurde dreigbrieven naar de ondernemers die de tenuitvoerlegging van de dreigementen konden voorkomen door de verdachte enkele duizenden euros te betalen. De ondernemers lichtten de politie in en woensdagavond, tijdens de overdacht van een betaling, greep de politie in. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Hij heeft een volledige bekentenis afgelegd. Betalingen aan hem hebben niet plaatsgevonden. De man is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is bewaring gesteld.

Warffum: automobilist gewond bij ongeval
Een 21-jarige automobilist uit Warffum is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Onderdendamsterweg in Warffum. De merkte ter hoogte van Haantil een bocht in de weg te laat op en reed rechtdoor. De man remde hard en botste met zijn auto tegen een in de berm liggende betonnen duiker. Het slachtoffer liep rugletsel op en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

p> Groningen: ruzie om dope beslecht met vechtpartij Een ruzie om dope tussen een aantal gebruikers in een pand in de Studentenlaan liep vrijdagochtend uit in een vechtpartij. De vechtpartij ging op enig moment verder op straat bij het Noorderstation. Terwijl de politie arriveerde ging een 21-jarige man uit Groningen een 28-jarige plaatsgenoot met een moersleutel te lijf. Met moeite konden de agenten tussenbeide komen. Om de aanvaller te overmeesteren werd pepperspray gebruikt. Hij werd naar het bureau gebracht. Ook drie andere jongemannen in de leeftijd van 15 tot en met 23 jaar die betrokken waren bij de ruzie werden naar het bureau gebracht. Het slachtoffer wenste geen aangifte te doen. Hij verliet het bureau en de politie trof hem een uur later aan op de Kastanjelaan waar hij bij een nieuwe ruzie door een man op zijn hoofd was geslagen. Hij werd voor behandeling van zijn hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Van het tweede incident wilde hij mogelijk wel aangifte doen.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Beneluxweg is vrijdagmiddag gecontroleerd op snelheid met behulp van de lasergun. Van de gecontroleerde voertuigen reden er 11 bestuurder meer dan 30 km te hard (limiet 70 km per uur). De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km per uur. De 46-jarige automobilist uit Roden kon zijn rijbewijs inleveren vanwege de grote overschrijding van de maximum snelheid. Op de Ulgersmaweg en de Rijksweg werden 5 autos bekeurd voor te hoge snelheid en 3 automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de gordel.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Garmerwolde drie gewonden bij ongeval '
Lees ook