Volgens Gartner en IDC is Compaq de top-leverancier van opslagoplossingen

Compaq biedt klanten de meeste waarde

Gouda, 7 augustus 2001 - Onafhankelijke onderzoeken van marktanalisten Gartner Dataquest en IDC tonen aan dat steeds meer klanten kiezen voor Compaq als leverancier van hun enterprise opslagoplossingen. Uiteenlopende criteria zijn onderzocht, variërend van het aantal geleverde Storage Area Network (SAN) array-producten, tot het marktaandeel in op servers gebaseerde opslagsystemen en groei van dit marktaandeel ten opzichte van vorig jaar. In vrijwel alle door Gartner Dataquest en IDC gepubliceerde resultaten verwierf Compaq de toppositie. Daarnaast is Compaq één van de twee leveranciers van opslagsystemen in het 'Leadership Quadrant' van Gartner's toonaangevende 'SAN Integrator Magic Quadrant'-analyse van de marktleidende leveranciers van enterprise-opslagoplossingen.

De verschillende onderzoeksrapporten zijn gebaseerd op gegevens over het jaar 2000, maar bieden voldoende bewijs dat er een verschuiving plaatsvindt in klantengedrag dat van invloed is op de concurrentieverhoudingen in deze markt. "De markt voor enterprise-opslag maakt momenteel een duidelijke verandering door voor wat betreft de oplossingen en producten die door klanten worden aangeschaft," zegt Roger Cox, chief analyst bij Gartner Dataquest.

"Deze informatie geeft een uitstekend totaalbeeld van het leiderschap in de opslagmarkt," zegt Mark Lewis, vice president en general manager van de Compaq Enterprise Storage Group. "In deze markt draait het allemaal om de betrouwbaarheid van de producten, de flexibiliteit van de totale oplossing en de bescherming van de investeringen van klanten. Kan een bedrijf met deze investeringen zo snel groeien als nodig is? Zullen die investeringen volgend jaar nog meer opbrengen dan vandaag? Is er een hoge beschikbaarheid van de gegevens? De snelle groei van Compaq's marktaandeel op het gebied van enterprise-opslaghardware en -software is het gevolg van de toegevoegde waarde die wij onze klanten bieden, in iedere betekenis van het woord."

Marktaandeel opslagsystemen (over het jaar 2000)

 Compaq EMC IBM HDS Categorie 
1 10 4 17 Aantal wereldwijd geleverde opslagsystemen*(server-gebaseerd, intern en extern) 1 2 5 8 Hoeveelheid wereldwijd geleverde opslagcapaciteit in TB*(server-gebaseerd, intern en extern) 2 1 3 10 Wereldwijde omzet disk-opslagsystemen*(server-gebaseerd, intern en extern) 1 2 5 12 Wereldwijde omzet diskopslagsystemen voor open systemen(open systemen, intern en extern) 1 3 6 13 Hoeveelheid wereldwijd geleverde opslagcapaciteit in TB voor open systemen*(open systemen, intern en extern) 1 2 5 20 Wereldwijde omzet diskopslagsystemen voor Windows-systemen *(WinNT/2000 servers, intern en extern) 1 15 4 22 Aantal wereldwijd geleverde opslagsystemen voor Windows-systemen*(WinNT/2000 servers, intern en extern) 1 3 6 7 Aantal wereldwijd geleverde, aan SAN-gekoppelde, externe, controller-gebaseerde RAID-systemen** 2 1 4 5 Wereldwijde omzet van aan SAN-gekoppelde, externe, controller-gebaseerde RAID-systemen*** 2 1 3 8 Wereldwijde omzet externe, controller-gebaseerde RAID-systemen*** 1 4 7 nvt Wereldwijde omzetgroei opslagmanagementsoftware onder de top-10 leveranciers **** 7 1 3 18 Wereldwijde omzet opslagmanagementsoftware****

(Bronnen: * IDC "Worldwide Disk Storage Systems Forecast and Analysis, 1999 2004" door Charlotte Rancourt en Eric Sheppard, december 2000; ** Gartner Dataquest onderzoek door Roger Cox, juni 2001; *** presentatie door Roger Cox tijdens Gartner Dataquest conferentie "Storage 2001 Organizing for Business Advances in a World of Networked Storage", 11-13 juni 2001; **** Gartner Dataquest "2000 Storage Management System Software Market Share", 2001.)

"Organisaties zijn op zoek naar rendabele opslagoplossingen die een minimale investering vooraf vereisen en zowel op het gebied van prestaties als capaciteit schaalbaarheid bieden", aldus Lewis. "Dat is precies waar Compaq voor staat."

Deel: ' Gartner en IDC 'Compaq top-leverancier opslagoplossingen' '
Lees ook