PERSBERICHT - 13 JULI 2001

Indonesische luchtvaartmaatschappij hervat vluchten naar Fukuoka

Garuda Indonesia breidt aantal vluchten uit

Vanaf 3 juli heeft Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, haar directe vluchtroute tussen Denpasar, Bali en het Japanse Fukuoka hervat. De sterk verbeterde financiële en operationele prestaties van Garuda Indonesia en de groeiende vraag naar personen- en vrachtvluchten naar Japan zijn de belangrijkste redenen voor het hervatten van deze vluchten.

De maatschappij vliegt drie keer per week tussen Denpasar en de drukke Japanse haven- en handelsstad Fukuoka, gelegen ten Noord-Oosten van Tokyo. Voor deze vluchten wordt gebruik gemaakt van een A-330 toestel met 293 stoelen. Onder vluchtnummer GA-886 vertrekken de vluchten (dinsdag, donderdag en zaterdag) om 00:20 lokale tijd uit Denpasar en arriveren om 8:00 lokale tijd in Fukuoka. Retourvluchten (dinsdag, donderdag en zaterdag) vertrekken onder vluchtnummer GA-887 om 12:00 lokale tijd uit Fukuoka en arriveren om 17:20 lokale tijd in Denpasar.

Sterke basis
De afgelopen jaren heeft Garuda Indonesia met succes reorganisaties doorgevoerd waardoor een sterke basis is gecreëerd voor het hervatten van routes en het uitbreiden van het aantal routes en vluchten. Eerder gesloten routes worden nu geleidelijk weer geopend, zoals bijvoorbeeld de route Jakarta - Seoul, Medan - Singapore en de route Surabaya - Singapore. Ook de frequentie van verschillende vluchten is verhoogd, zoals onder andere de route Jakarta - Denpasar van vijf naar zes vluchten per dag en de route Jakarta - Surabaya van tien naar twaalf vluchten per dag. Een hele nieuwe route is die tussen Jakarta en Timika (Irian Jaya) via Denpasar met een frequentie van drie keer per week.

Rechtstreeks
Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, heeft drie rechtstreekse vluchten per week tussen Nederland en Indonesië. Garuda Indonesia heeft een sterk internationaal netwerk van 22 belangrijke bestemmingen alsmede 21 bestemmingen binnen de Indonesische archipel. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een moderne vloot bestaande uit 44 vliegtuigen waaronder toestellen van het type Boeing 747-400 en 737-400. Voor het jaar 2000 ontving Garuda Indonesia de Punctuality Award voor intercontinentale vluchten van Amsterdam Airport Schiphol.

Zoekwoorden:

Deel: ' Garuda Indonesia breidt aantal vluchten uit '
Lees ook