expostbus51


MINISTERIE FIN

https://www.minfin.nl

MIN FIN: MINISTER ZALM GAAT COLLEGE GEVEN OP 9 NOVEMBER

PERSBERICHTNR. 99/257 Den Haag 28 oktober 1999

Minister Zalm van Financiën zal op 9 november van 15.00 tot 16.00 uur op de Universiteit van Utrecht een gastcollege verzorgen over het onderwerp Belasting en Ondernemen. Dit is de start van een reeks colleges in het kader van de Grote Financiën Prijs (zie bijlage). Deze colleges worden gegeven door minister Zalm, staatssecretaris Vermeend of een van hun ambtenaren van het Ministerie van Financiën.

Een unieke kans voor studenten om de laatste ontwikkelingen rond de Belastingherziening 2001 te vernemen, is het gezamenlijke college van minister Zalm en staatssecretaris Vermeend. Zij zullen college geven over de onlangs bij de Tweede Kamer ingediende wetsvoorstellen en dit zal plaatsvinden op 22 november van 15.30 tot 17.00 uur op de Universiteit van Amsterdam.

Met de reeks gastcolleges wil het ministerie mede aandacht geven aan de Grote Financiën Prijs. Dat is een essaywedstrijd, waarin het Ministerie van Financiën studenten uitdaagt een essay te schrijven over een thema op financieel economisch terrein of fiscaal terrein. Uiteraard stelt het Ministerie van Financiën hier iets tegenover. De beste inzending zowel op financieel economisch terrein én de beste inzending op fiscaal terrein worden beloond met een prijs van 5.000 euro. Deze jaarlijkse prijs zal vanaf november 2000 voor de eerste keer worden uitgereikt.

Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie en de belastingdienst. Met deze prijs wil het Ministerie van Financiën studenten, assistenten-in-opleiding en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het Ministerie van Financiën. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen zullen de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges geven.

Bij het ministerie is voor belangstellenden voor de Grote Financiën Prijs een folder beschikbaar, tevens is er informatie te vinden over de GFP op de internetsite van het Ministerie van Financiën: www.minfin.nl

Woordvoerder: drs. P.A.W. Lamers
Telefoonnummer: 070-3428403

Datum Universiteit Spreker 9-nov-99 Universiteit Utrecht Minister Zalm 22-nov-99 Universiteit van Amsterdam Minister Zalm en Staatssecretaris Vermeend 23-nov-99 Erasmus Universiteit Rotterdam Kremers(Directeur BGW)

26-nov-99 Universiteit Maastricht Bartholomeus (Directeur DAR)

29-nov-99 Vrije Universiteit Amsterdam Van Lunteren (DG Belastingdienst) 21-dec-99 Universiteit Leiden Lunneker (Directeur Douane)

02 nov 99 14:47

Deel: ' Gastcollege minister Zalm over belasting en ondernemen '
Lees ook