GATEWAY KIEST DE AMD ATHLON ALS PROCESSOR VOOR DE ATEWAY SELECT PC SERIES

Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten), 10 januari 2000 - AMD maakt bekend dat Gateway de AMD Athlon-processor gekozen heeft voor haar PC-modellen in de serie Gateway Select. De PC's zijn direct leverbaar in Nederland bij de Gateway-filialen en via Internet www.gateway.com.

De AMD Athlon-processor geeft de systemen van de Select-reeks superieure prestaties en bewijst de toenemende acceptatie van de Athlon-processor bij de fabrikanten van PC's voor het topsegment van de markt. AMD biedt met de Athlon-processor een zeer aantrekkelijk alternatief voor 'power users'.

De AMD Athlon-processor
De AMD Athlon-processor is een x86-compatibele processor van de zevende-generatie, met als kenmerken een 'superpipelined, nine-issue superscalar' micro-architectuur, geoptimali-seerd voor hoge klokfrequenties; de eerste processor op de markt, met een volledig geintegreerde 'pipelined superscalar floating point'-schakeling voor x86-platforms. De AMD Athlon is voorzien van ruime caches (waaronder een ingebouwde 128kB Level1-cache en een programmeerbare, krachtige backside L2 cache-interface). Ook is de processor uitgerust met een verbeterde 3DNow!-technologie, die 24 extra instructies telt voor snellere rekenkundige bewerkingen met gehele getallen, voor datatransport bij Internet-streaming en voor communicatie met digitale signaalverwerking (DSP). De AMD Athlon beschikt over systeembus van 200MHz, gebaseerd op het Alpha EV6 busprotocol met ondersteuning voor een (verschaalbare) meervoudige processoromgeving.
Alle nieuwe AMD Athlon-processors worden momenteel gefabriceerd volgens de 0,18 micron aluminium procestechnologie in AMD's Fab25 te Austin, Texas.

De AMD Athlon-processor heeft over de gehele wereld talrijke onderscheidingen gekregen, zoals:
. Technical Excellence als hardware-component, PC Magazine (november 1999), alsook in de spaanstalige uitgave van december 1999 . CPU van het Jaar, Maximum PC (december 1999)
. Het beste product van 1999, Windows NT Systems (januari 2000) . Ultimate Gaming Machine (gedeelde eerste plaats), Falcon Northwest Computers, Computer Gaming World (december 1999)
. State-of-the-Art Desktop PC: Compaq Presario 5861, PC Computing (november 1999)
. All-Star Award, Cadalyst (december 1999)
. Cadalyst Labs 5-Star (vijf van de vijf te behalen sterren), meest aanbevolen werkstation: de XI Computer 650K MTower SP met een 650MHz AMD Athlon, Cadalyst (november 1999)
. Editors' Choice (desktop PC): de TCE K7-600 PC, CRN Test Center (september 1999)
. System of the Year: de CyberMax Enthusiast AP6 met een 650MHz AMD Athlon, Maximum PC (december 1999)
. De snelste PC, ooit getest: de Alienware Area 51 met een 700MHz AMD Athlon, Maximum PC (september 1999)
. Beste product van de beurs, World PC Expo, Japan, Nikkei Business Publications (september 1999)
. Millennium-Award, PCM (november 1999)
. Best System Design in de categorie processoren, PC Magazine UK (december 1999)
. Best product van het jaar 'alle kategorieen', PC Magazine UK (december 1999)
. Product van het Jaar, Compatible PC, Frankrijk (december 1999) . Product van het Jaar, PC World, Denemarken (december 1999), idem Noorwegen
. Best CPU for Desktops, PC World Komputer, Polen (december 1999) . Best of Comdex Israel (december 1999)
. Best Buy Award, de MicroFlex 550B van Micro Express, met een 550MHz AMD Athlon, PC World (januari 2000)

AMD
Advanced Micro Devices (AMD) levert in de gehele wereld IC's voor PC's, netwerk- en communicatie-apparatuur. AMD vervaardigt processoren, flash-geheugens en andere technisch hoogwaardige halfgeleidercomponenten. AMD-processoren, waaronder de AMD-K6-2, de AMD-K6-III en de AMD Athlon, worden toegepast door negen van de tien belangrijkste OEM-computerfabrikanten in Noord Amerika. In meer dan de helft van alle notebook-computers, verkocht door de detailhandel aan consumenten en kleine ondernemingen, zijn AMD mobile processors gebruikt. De onderneming is gesticht in 1969 en heeft haar hoofdkantoor in Sunnyvale, Californie (VS). De omzet van AMD bedroeg in 1998 $2,5 miljard.

Gateway
Gateway behoort tot de 500 grootste ondernemingen in de Verenigde Staten (Fortune 500) en is gesticht in 1985. Gateway produceert PC's in de VS, Ierland en Maleisie en levert computer-oplossingen over de gehele wereld. De onderneming biedt werk aan 19.000 mensen en behaalt regelmatig de hoogste onderscheidingen in de vak- en consumentenpers. De omzet van Gateway bedroeg in 1998 $7,5 miljard.

Bezoek AMD op Internet
Meer persberichten en informatie over (de producten van) AMD is te vinden op de website: https://www.amd.com/news/news.html

Voor de redactie:
PBA Benelux, Jaap de Wit, tel: (+31) 70 - 358 93 78 of email: Jaap@berg-kleijn.nl

Deel: ' Gateway kiest AMD Athlon als processor voor Select PC '
Lees ook