( BW)(CT-GENERAL-ELECTRIC) GE investeert samen met ATP USD 150 miljoen in een fabriek voor binnenlandse olie- en gasproductie in de Golf van Mexico

HOUSTON & STAMFORD, Connecticut.--(BUSINESS WIRE)--Feb 27, 2009--

GE Energy Financial Services, een afdeling van GE (NYSE: GE) is overeengekomen om USD 150 miljoen te investeren in een partnerverband met de in Houston gevestigde ATP Oil & Gas Corporation (NASDAQ: ATPG) dat een drijvende installatie voor de productie van een olie- en gas in het diepwater van de Golf van Mexico in eigendom zal hebben en exploiteren. Onderhevig aan de voltooiing van de gebruikelijke afsluitvoorwaarden investeert GE Energy Financial Services USD 150 miljoen voor een aandeel van 49 procent in de commanditaire vennootschap, zijn eerste investering in een drijvende olie- en gasproductie-installatie. ATP Oil & Gas Corporation bezit de overige 51 procent van de aandelen en dient als beherend vennoot.

De installatie, de ATP Innovator, bestrijkt een gebied van de omvang van een voetbalveld 120 kilometer ten zuiden van New Orleans in de Golf van Mexico, en verwerkt maximaal 20.000 vaten olie en 2,8 miljard liter aardgas per dag die via een pijplijn aan de Amerikaanse markt worden geleverd. De installatie is sinds maart 2006 in bedrijf en produceert ATP-reserves. Het partnerverband plant om in 2010 extra reserves van een derde producerende partij te verwerken.

“Ons partnerverband met GE Energy Financial Services verzekert ons zeker in de huidige moeilijke economische tijd van een continue productie van de broodnodige binnenlandse olie en aardgas, en daardoor kan ATP zijn ontwikkelingsprogramma handhaven,” zegt T. Paul Bulmahn, bestuursvoorzitter en CEO van ATP. “We zijn afhankelijk van investeerders als GE die de financile middelen, de expertise in energie en de langetermijnvisie hebben die nodig zijn voor een investering van deze omvang.”

In 2005 kocht ATP de installatie en bouwde haar om van een boorinstallatie die deels onder water kan werken tot een drijvende productie-installatie. Als een omgebouwde installatie met een bestaande platforminfrastructuur en aansluiting voor een pijplijn biedt de ATP Innovator kan als diepwaterinstallatie de steeds overvloediger olie- en gasbronnen in diepwater verwerken en kan worden verplaatst om olie en gas te verwerken in de meeste rendabele manier om reserves in dit gebied van de Golf te exploiteren. De ATP Innovator kan als diepwaterinstallatie de steeds overvloediger olie- en gasbronnen in diepwater verwerken en kan worden verplaatst om olie en gas te verwerken in nieuwe velden. Sinds ATP in 1991 begon, heeft het bedrijf 98 procent van zijn onontwikkelde, niet-productieve eigendommen omgezet in productieve olie- en gasreserves.

“De combinatie van ATP’s aangetoonde operationele kwaliteiten, de expertise in energie van GE Energy Financial Services en zijn kapitaal en de strategische locatie van de productie-installatie maakt hiervan een sterk partnerverband met goede groeivooruitzichten,” sprak James F. Burgoyne, directeur Natural Resources van GE Energy Financial Services.

GE Energy Financial Services heeft in Noord-Amerika in 45.000 kilometer aan aardgasleidingen genvesteerd, maar ook in gasopslag, winnings- en verwerkingssystemen, drijvende productie, opslag- en losschepen (FPSO), offshoreboringmiddelen, en olie- en gasreserves.

Goldman, Sachs & Co. en SMH Capital Inc. traden in verband met deze transactie op als financile adviseurs voor ATP.

Over de ATP Oil & Gas Corporation

ATP Oil & Gas is een internationaal offshore olie- en gasontwikkelings- en productiebedrijf met activiteiten in de Golf van Mexico en de Noordzee. Het bedrijf staat als ATPG genoteerd op de NASDAQ Global Select Market. Voor meer informatie over de ATP Oil & Gas Corporation bezoekt u www.atpog.com.

Over GE Energy Financial Services

De experts van GE Energy Financial Services investeren wereldwijd met een langetermijnvisie die wordt ondersteund door de beste technische knowhow en financile kracht van GE in heel het kapitaalspectrum in n van 's werelds meeste kapitaalintensieve bedrijfstakken, energie, om de groei van hun klanten en van GE zelf te realiseren. GE Energy Financial Services heeft een vermogen van USD 19 miljard en is gevestigd te Stamford, Connecticut. Voor meer informatie bezoekt u www.geenergyfinancialservices.com.

Over GE

GE (NYSE: GE) is een gediversifieerd wereldwijd bedrijf in infrastructuur, financiering en media dat is opgericht om tegemoet te komen aan de meest essentile behoeften van de hele wereld. GE bedient klanten in meer dan 100 landen van energie, water, transport en gezondheidszorg tot geld en informatie en heeft meer dan 300.000 mensen in de hele wereld in dienst. GE is Verbeeldingskracht in actie. Voor meer informatie bezoekt u de website van het bedrijf op https://www.ge.com.

Opmerking van de redacteur: bijschrift voor de begeleidende foto: GE Energy Financial Services en de in Houston gevestigde ATP Oil & Gas Corporation hebben hun krachten gebundeld om de ATP Innovator, die u hier ziet, te bezitten en te exploiteren, een drijvende olie- en gasproductie-installatie in de Golf van Mexico die via een pijplijn de broodnodig binnenlandse olie en aardgas toevoert naar de Amerikaanse markt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

GE Energy Financial Services
Christa Bowers, 203-339-1434
of
ATP Oil & Gas Corporation, Houston
T. Paul Bulmahn, bestuursvoorzitter en CEO, 713-622-3311
of
Albert L. Reese Jr., CFO, 713-622-3311

Deel: ' GE en ATP investeren fors in olie- en gasfabriek in Golf van Mexico '
Lees ook