Een revolutie op het gebied van minimaal invasieve beeldvorming. GE Healthcare onthult een nieuw type interventionele beeldvormingssystemen

Discovery IGS 7301 is het eerste systeem in zijn soort. Het combineert de voordelen van vloer- en plafondgemonteerde beeldvormingssystemen voor voorspelbare en precieze positioneringsmogelijkheden, zodat de toegang tot de patiënt beter is dan ooit

CHICAGO--(BUSINESS WIRE)-- 20111127 --

Tijdens de conferentie RSNA 2011 zal GE Healthcare (NYSE: GE) de Discovery IGS 730 onthullen: het eerste interventionele röntgensysteem dat ontworpen is om de voordelen van vloer- en plafondgemonteerde systemen samen te brengen. De Discovery IGS 730 staat aan het begin van een nieuw tijdperk voor interventionele procedures, met lasergestuurde bewegingstechnologie op een gemotoriseerde mobiele stellage voor een voorspelbaar en nauwkeurig traject, Wide Bore 3D om 3D-beeldvorming te vergemakkelijken, en meer dan twintig beschikbare geavanceerde applicaties. Het belang van deze innovatie voor interventionele beeldvorming wordt wel vergeleken met de ontdekking van de plat-beeldschermtechnologie.

“Ons doel was om als eerste een oplossing te bedenken die een einde zou maken aan de concessies die onze klanten moesten doen wanneer zij tussen interventionele beeldvormingssystemen moesten kiezen. Over het algemeen betekent de afweging tussen plafond- en vloergemonteerde systemen dat er concessies worden gedaan aan de toegankelijkheid tot de patiënt ten gunste van de luchtstroming en steriliteit van de ruimte, terwijl de keuze tussen een vaste unit en een mobiele C-arm concessies aan de beeldkwaliteit ten gunste van mobiliteit met zich meebrengt. Interventionalisten en chirurgen die complexe minimaal invasieve ingrepen uitvoeren, beschikken nu over een volledig nieuw type beeldvormingssystemen dat concessies overbodig maakt: Discovery. Wij van GE Healthcare geloven dat de Discovery IGS 730 een revolutie teweeg kan brengen in de praktijk van de interventionele beeldvorming,” aldus Hooman Hakami, voorzitter en CEO van GE Healthcare Interventional Systems.

De Discovery IGS 730 is een revolutie in beeldvorming. Het systeem wordt niet aan de vloer of aan het plafond bevestigd, maar laat de toegang tot de patiënt volledig vrij zonder dat het systeem boven de patiënt opgehangen hoeft te worden. Het heeft de mobiliteit van een C-arm en het vermogen en de beeldkwaliteit van een vast systeem. De lasergestuurde, gemotoriseerde mobiele stellage creëert een onbegrensde interventionele omgeving. Het systeem maakt volledige toegang tot de patiënt mogelijk en kan overal worden geparkeerd, terwijl tegelijkertijd de steriliteit wordt gewaarborgd voor een flexibele en veilige OK-omgeving. De unieke stellage heeft een nieuw ontwerp met een brede diameter, waardoor scherpe hoeken mogelijk zijn en 3D-beeldvorming gemakkelijker verloopt, in het bijzonder bij grote patiënten.

De C-arm van de Discovery IGS 730 C-arm wordt gemonteerd op een Advanced Guided Vehicle (AGV), een gemotoriseerd en volledig mobiel systeem. De AGV is gebaseerd op laserbesturing en kan daarom vrij bewegen tussen de beeldvormingspositie, de parkeerstand of de terugtrekposities, waarbij gebruik wordt gemaakt van vooraf ingestelde trajecten om volledige toegang tot de patiënt te garanderen. De Discovery IGS 730 beschikt over de 'One-Touch-Back-Out'-functie, waardoor de stellage snel en gemakkelijk bij de patiënt weggereden kan worden. De beweging is voorspelbaar, nauwkeurig en gemakkelijk te gebruiken, waardoor een precieze bediening en positionering op elk moment in het proces mogelijk zijn. De parkeerstanden en terugtrekafstanden kunnen worden aangepast aan ruimtes met verschillende afmetingen.

“Mijn eerste indruk was dat dit systeem ons toegang tot de patiënt biedt in een mate die nooit eerder mogelijk was. Deze specifieke unit neemt de beperkingen van zowel plafond- als vloergemonteerde systemen weg zonder de voordelen van deze systemen te verliezen,” aldus dr. Hal Folander, voorzitter van de afdeling radiologie en afdelingshoofd interventionele radiologie van St. Luke’s Hospital and Health Network in Pennsylvania. Hij heeft deelgenomen aan klinische simulaties op fantomen met de Discovery IGS 730. “Na betrokken te zijn geweest bij 25 jaar onderzoek en ontwikkeling van dit type producten, kan ik wel zeggen dat dit waarschijnlijk één van de meest revolutionaire interventionele projecten is die ik ooit heb gezien. Deze innovatie zal even belangrijk of zelfs belangrijker worden dan de uitvinding van de plat-beeldschermtechnologie voor interventionele procedures.”

De Discovery IGS 730 is niet alleen mobiel, maar is bovendien uitgerust met meer dan twintig geavanceerde applicaties. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe Wide Bore 3D-applicatie om 3D-beeldvorming te vergemakkelijken, en de mogelijkheid om gedecentreerde 3D-beeldvorming mogelijk te maken, zoals de randen van de lever bij oncologische procedures in de lever of de huidlijn tijdens beeldgestuurde naaldprocedures.

“Met de Discovery IGS 730 worden artsen in staat gesteld ruimte en beweging opnieuw te ontdekken, terwijl ze de beschikking hebben over alle geavanceerde beeldvormingsopties van de hoogwaardige interventionele GE-systemen,” aldus Chantal Le Chat, algemeen directeur van GE Healthcare Interventional Radiology.

GE Healthcare op RSNA 2011

Ieder jaar biedt de conferentie van de Radiological Society of North America (RSNA) in Chicago een forum om de nieuwste innovaties op het gebied van medische beeldvorming onder de aandacht te brengen. Als u de conferentie bijwoont, breng dan ook een bezoek aan GE Healthcare bij stand 3335 in de McCormick Place south hall. Tijdens de gehele week van de conferentie zal GE Healthcare nieuws en informatie verspreiden via deze digitale platformen:

INFORMATIE VOOR REDACTEUREN

Foto’s, video’s en aanvullende materialen zullen na 1:00 pm CST online beschikbaar zijn op: https://newsroom.gehealthcare.com/discovery.

OVER GE HEALTHCARE

GE Healthcare levert transformationele medische technologieën en diensten die vorm geven aan een nieuw tijdperk in patiëntenzorg. Onze brede expertise op het gebied van medische beeldvorming en informatietechnologie, medische diagnostiek, systemen voor patiëntbewaking, ontdekking van geneesmiddelen, technologieën voor het vervaardigen van biofarmaceutica en diensten op het gebied van prestatieverbetering en prestatieoplossingen helpen onze klanten betere zorg te verlenen aan meer mensen over de hele wereld en tegen lagere kosten. Daarnaast werken wij samen met toonaangevende gezondheidsinstellingen, omdat wij ernaar streven een hefboomeffect te bieden voor de noodzakelijke wijzigingen in wereldwijd beleid voor een succesvolle overgang naar duurzame gezondheidszorgsystemen.

Onze 'healthyimagination' visie voor de toekomst nodigt de wereld uit ons op deze reis te vergezellen, waarbij we voortdurend vernieuwingen ontwikkelen die gericht zijn op verlaging van de kosten, verhoging van de toegankelijkheid en verbetering van de kwaliteit wereldwijd. GE Healthcare heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en is een onderdeel van General Electric Company (NYSE: GE). Wereldwijd zetten GE Healthcare-medewerkers zich in om gezondheidszorgverleners en hun patiënten in meer dan 100 landen van dienst te zijn. Raadpleeg voor meer informatie over GE Healthcare onze website www.gehealthcare.com.

Raadpleeg voor het laatste nieuws https://newsroom.gehealthcare.com.

1 Discovery IGS 730 is in afwachting van 510(k) van de FDA, en is niet voor verkoop beschikbaar in de Verenigde Staten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
GE Healthcare
Holly Langdon, +1-414-429-6998

holly.langdon@ge.com

Ticker_symbol NYSE:GE

Deel: ' GE Healthcare maakt revolutie in minimaal invasieve beeldvorming '
Lees ook