Persbericht

Gebouw van Game-marktleider Funworld herkent eigen personeel

Hengelo, 16 maart - De deuren op het hoofdkwartier van Game-fabrikant Funworld in Oostenrijk openen zich automatisch als er een personeelslid aankomt, maar blijven gesloten als een onbekende voor de deur staat. Bovendien loggen de werknemers automatisch in bij nadering van hun computer en wordt het beeldscherm en toetsenbord "gelocked" als zij hun werkplek verlaten. Met de installatie van VicinID van First Access is dit niet langer science fiction maar werkelijkheid. De VicinID gebruikers dragen badges die een versleuteld radiosignaal uitzenden. Elk badge kan afzonderlijke kenmerken krijgen, waardoor precies is in te stellen wie toegang heeft tot welke ruimte of welk computerbestand.

VicinID is een compleet, centraal beheerd, client/server systeem voor authenticatie. ICT-beveiliger IntroCom is de Nederlandse distributeur van dit uniek systeem, dat een gebruiker detecteert, identificeert en authenticeert wanneer hij of zij een netwerkstation nadert. Doordat de gebruikers de badge altijd bij zich dragen en een ontvanger bij werkstation of deur het signaaltje opvangt, hoeven zij geen extra handelingen te verrichten om zich te authenticeren. De centrale database herkent en verleent alleen toegang aan personen met de juiste autorisatie. Doordat de gebruiker de badge niet in een poort of kaartlezer hoeft steken, is het vergeten van een authenticatiemiddel bij het "even" verlaten van de werkplek verleden tijd. Als de badge buiten het bereik van de ontvanger komt, wordt het beeldscherm zwart en wordt het toetsenbord geblokkeerd. Onbevoegden en "nieuwsgierige ogen" hebben hierdoor geen toegang tot gevoelige informatie.

Met de nieuwe Application Programmable Interfaces (API's) is VicinID koppelbaar aan toepassingen als bijvoorbeeld ERP en fysieke toegangscontrole voor ruimtes, zoals bij Funworld is gedaan. Draadloze authenticatie wordt nu ook mogelijk in PKI-omgevingen voor beveiligde e-business toepassingen door toetreding van First Access tot het OpenXchange Partner Program van Xcert. Internationale vakjury's laten zich lovend uit over VicinID en zien een goede toepasbaarheid. In het februarinummer van het Amerikaanse beveiligingsblad Secure Computing Magazine haalde VicinID nog de maximale waardering voor kosteneffectiviteit, prestatie, schaalbaarheid en gebruiksgemak.

De IntroCom Groep

IntroCom en IntroWeb vormen samen de IntroCom Groep. IntroCom is specialist op het gebied van ICT-beveiligingen. IntroWeb is gespecialiseerd in het leveren van internet-totaaloplossingen, waaronder access, e-commerce en payment. Steeds meer organisaties ontdekken het belang van beveiliging op het Internet, intranet, extranet en lokale pc's en notebooks. Door de unieke combinatie van specialisaties kan de IntroCom Groep gericht adviseren over de laatste ontwikkelingen en zinvolle toepassingen.


Einde persbericht

Kijkt u voor meer informatie en afbeeldingen op www.introcom.nl en www.introweb.nl

contact Bas Holla Marketing & communicatie IntroCom Groep nieuws@introcom.nl

tel. 074-2430105 www.introcom.nl Sterk in ICT beveiliging fax. 074-2429895 www.introweb.nl Sterk in Internetoplossingen Attachment Converted: "c:\eudora\attach\persbericht_VicinID.doc"

Deel: ' Gebouw Funworld herkent eigen personeel '
Lees ook