Gebrek aan hygiëne helpt date én prille relatie om zeep


OOSTERHOUT NB, 20160404 -- Vergeet die witte sokken, suffe sandalen of het feit dat nog met je ex op die guitige profielfoto staat. Dé reden waarom die eerste date uitdraait op een compleet fiasco heeft een geheel andere oorzaak. Een onverzorgd uiterlijk en zurige zweetlucht staat niet alleen garant voor het lopen van een blauwtje, maar reduceert je kansen op een vaste relatie aanzienlijk. Dit blijkt uit een online onderzoek van Singlessite.nl Magazine onder bijna 1000 singles.

Eerste date om zeep

Behalve dat de ondervraagde singles absoluut afknappen op een onverzorgde look, (20%), naar zweet ruikende mannen en vrouwen (16%) en dates die de godganselijke tijd met hun mobiele telefoon bezig zijn (15%) zijn er meer oorzaken waarom een eerste date gedoemd is te mislukken. Op een goede vierde plaats komt de stinkende adem (14%) en ook slechte (tafel)manieren zijn (13%) zijn een valide reden om geen vervolg te geven aan iets wat er digitaal zo veelbelovend uitzag! De overige 23 procent van de singles vindt ‘over seks beginnen’, ‘teveel praten’ en ‘in het echt veel dikker dan op de profielfoto’ een uitstekende reden om af te zien van verder contact.

Top 8 afknappers eerste date ziet er als zo uit:
 1. Onverzorgd uiterlijk 20%
 2. Ruikt naar zweet 16%
 3. Hele tijd met mobiel bezig 15 %
 4. Geen frisse adem 14%
 5. Slechte manieren 13%
 6. Over seks beginnen 10%
 7. Dikker dan op (profiel)foto 8%
 8. Teveel praten 4%
Kansen vaste relatie

Eenmaal die eerste-date-fase voorbij komen de prille koppels in een ander stadium terecht. Er wordt voorzichtig naar de toekomst geblikt en mogelijk stiekem aan een duurzame, vaste relatie gedacht. Maar ook dan kan het nog behoorlijk misgaan. Singlessite.nl vroeg de deelnemende singles naar hun absolute afknappers bij een toekomstige levenspartner. Daaruit blijkt dat onbetrouwbaarheid (20%) met stip op nummer één staat. Heb je ook nog eens een gebrekkige hygiëne (19%) of een kort lontje (16%), dan heb je het knap lastig op de relatiemarkt. Ze behoren namelijk tot de top drie van afknappers bij een toekomstige levenspartner.

Top 8 afknappers levenspartner:
 1. Onbetrouwbaarheid 20%2
 2. Gebrek aan hygiëne 9%
 3. Woede uitbarstingen 16%
 4. Geen gevoel voor humor 15%
 5. Arrogantie 13%
 6. Een laag libido 8%
 7. Slordigheid 5%
 8. Spraakwaterval 4%
Van libido tot sloddervos

Het beeld dat een zeer actief seksleven een vereiste is voor de moderne single binnen een nieuwe relatie zou wel eens op een misvatting kunnen berusten. Uit de enquête blijkt namelijk dat een laag libido voor de meesten niet echt een onoverkomelijk probleem is. Slechts 8 procent vindt dit een serieuze afknapper. Enorme sloddervossen en spraakwatervallen kunnen opgelucht ademhalen, slechts een paar procent van de singles vindt dit dermate irritant om hier een prille relatie op stuk te laten lopen.


Deel: ' Gebrek aan hygiëne helpt date én prille relatie om zeep '
Lees ook