Persbericht

GEBREK AAN INTERNET-INTERCONNECTIVITEIT REM OP GROEI EUROPESE E-CONOMIE

CityReach International, de Britse aanbieder van co-location-faciliteiten, stelt dat kwalitatief hoogwaardige toegang, niet capaciteit, de barrière vormt

CityReach International, de Britse aanbieder van de nieuwste interconnectie- en co-location-faciliteiten, heeft vandaag zijn eerste Europese vestiging geopend, en wel in Amsterdam. Bij deze gelegenheid deed CityReach de voorspelling dat Europese bedrijven die veel Internet-bandbreedte nodig hebben voor e-commerce, waarschijnlijk een grote teleurstelling te wachten staat. Dit heeft niets te maken met een gebrek aan bandbreedte in Europa, maar alles met de beperkte beschikbaarheid van hoogwaardige interconnectiepunten, ondergebracht in beveiligde gebouwen voor de plaatsing en bediening van webservers, communicatie-apparatuur en Internet-POP's (points of presence).

CityReach International (CRI) is opgericht door erkende branchespecialisten met uitgebreide ervaring op het gebied van Internet en telecommunicatie. Tot het managementteam behoren professionals die verantwoordelijk zijn geweest voor ontwerp en constructie van veel belangrijke Amerikaanse en Europese co-location-faciliteiten. Het bedrijf streeft ernaar nieuwe marktstandaards neer te zetten voor kwaliteit en beveiliging. De eerste faciliteit, die eveneens vandaag is aangekondigd, biedt een uiterst flexibele omgeving voor de plaatsing van bedrijfskritische apparatuur - het eerste Service and Network Exchange PointTM in de branche.

Chief Marketing Officer Frazer Hamilton van CRI: "Kapitaal en resources stromen Europa binnen als reactie op de explosief groeiende Internet-economie, en iedereen weet dat Internet gelijkstaat aan bandbreedte. En doordat er dagelijks nieuwe telecommunicatie-carriers bij komen, bestaat er geen gebrek aan bandbreedte. Daar staat tegenover dat deze carriers en hun klanten, zoals ISP's, ASP's en grote ondernemingen, verbindingen met elkaar tot stand moeten kunnen brengen in veilige, betrouwbare faciliteiten die berekend zijn op groei. Deze marktpartijen hebben domweg niet de tijd om zelf dergelijke faciliteiten in te richten."

"Het risico bestaat dat bedrijven in de haast om nieuwe interconnectiepunten in te richten, hun bedrijfskritische applicaties in gevaar brengen door concessies te doen aan de kwaliteit van hun telehousing-voorziening. Het is een feit dat de markt behoefte heeft aan meer faciliteiten en betere standaards; vandaar dat wij investeren in deze vitale infrastructuur."

De CRI-faciliteit in Amsterdam (7500m2) opent medio maart haar deuren voor klanten. De beveiligde faciliteit ligt vlak bij luchthaven Schiphol, is aangesloten op de AMS-IX Internet Exchange in Amsterdam en biedt een grote keus aan carriers en een scala van technische services. CRI wil eind dit jaar in nog eens zes Europese steden faciliteiten operationeel hebben, namelijk in Londen, Berlijn, München, Hamburg, Barcelona en Dublin. Faciliteiten in Zürich, Brussel, Düsseldorf, Stuttgart, Wenen, Praag, Budapest en Lyon staan op de planning voor 2001.

"Wij zijn erg ingenomen met het feit dat onze oplossing voor de levering van Internet content, streaming media en applicaties nu deel uitmaakt van een strategie waarmee CityReach over de hele wereld superieure Service and Network Exchange Points wil inrichten", aldus Jonathan Seelig, vice president Strategy & Corporate Development bij Akamai Technologies. "Deze combinatie levert de momenteel veiligste omgeving op voor de meest uiteenlopende internetservices en staat bovendien aan de basis van een 'marktplaats' die de groei en ontwikkeling van e-business sterk zal bevorderen."

Ook Nicolaas Rauwenhoff, Vice President Pan-European Service Providers bij Lucent Technologies, is zeer te spreken over de samenwerking met CRI: "CityReach is een pionier op het gebied van telehousing en co-location in Europa, zeker nu de telecommunicatiemarkt is opengebroken. Lucent zal er alles aan doen CityReach te voorzien van een totaaloplossing en bij te dragen aan het succes van het bedrijf in Europa."

Dick McGlinchey, vennoot in Battery Ventures, zei desgevraagd: "CityReach International introduceert hiermee het nieuwste van het nieuwste op het gebied van co-location-faciliteiten. Het bedrijf betreedt deze snelgroeiende markt op het juiste moment en is voorbestemd de markt op sleeptouw te nemen. De vraag naar telehousing- en co-location-services is erg groot, en CRI kan daar als geen ander op inspelen dankzij een uitstekend managementteam, hoogwaardige faciliteiten en de focussering op kwaliteit en klanttevredenheid."

Einde persbericht

Voor meer informatie:

CityReach International Brodeur Schoep & van der Toorn Sharon Corrigan Agnita Bok
Catherine O'Sullivan Clara Vis
Tel +44.20.7515.1720 Tel +31.20.487.4000
Fax +44.20.7515.1756 Fax +31.20.669.7265
E-mail scorrigan@city-reach.com
cosullivan@city-reach.com

Deel: ' Gebrek Internet-interconnectiviteit rem op groei e-conomie '
Lees ook