Tech Data

19-07-2001

Gebruik van e-commerce bij Tech Data in de lift.

München, 19 juli 2001:
Tech Data, een vooraanstaand distributeur van IT-producten, logistiek management en andere diensten met toegevoegde waarde, voorspelt dat e-commerce voor kopen en verkopen door resellers een verdere vlucht zal nemen omdat op die manier effectiever gewerkt kan worden.

Resellers over de gehele wereld versnellen hun overstap naar on-line bestelsystemen en gebruiken deze om hun dienstverlening aan eindgebruikers te verbeteren en de kosten te verlagen.

Tech Data, Europas marktleider op het gebied van de distributie van IT-producten met een jaarlijks verkoopcijfer van ongeveer US $ 20,4 miljard in het financieel jaar 2000/2001, heeft de on-line verkopen tot 25 procent zien stijgen en is op de goede weg om haar doel, het realiseren van een situatie waarin aan het eind van dit fiscaal jaar (januari 2002) 40 procent van de verkopen elektronisch gegenereerd wordt, te bereiken. Vandaag de dag wordt 40 procent van de orders reeds elektronisch ontvangen.

Volgens Björn Söderlund, Tech Data Europes Director electronic commerce, slaagt een aantal dochterbedrijven van het bedrijf er al in hun doelstellingen snel te bereiken. In één land zijn de verkopen al gestegen tot 45 procent en in vier andere landen tot boven de 35 procent van de opbrengst. Nederland behoort tot die laatste vier met een percentage van 38 procent elektronische omzet.

De sleutel voor het versnellen van de verkoop is zorgen voor de steun van het gehele bedrijf, aldus Söderlund. "Als er focus is binnen de organisatie en iedereen erbij betrokken is en begrijpt dat het gaat gebeuren, gaat het hele bedrijf erachter staan en begint iedereen in e-commerce te geloven".

Bovendien legt hij uit dat de landen met het meeste succes op het gebied van on-line verkoop de landen zijn die gebruik gemaakt hebben van alle bronnen die ze hadden. "De succesvolste landen zijn de landen die alles aanpakken. Je moet verschillende tools gebruiken om verschillende resellers aan te trekken."

Tech Data biedt EDI, InTegrateX XML, de op het webgebaseerde InTouch en bovendien een on-line licentiedienst Licensing On-Line. De meest succesvolle landen zetten al die diensten in, aldus Söderlund.

Het succes van elk aanbod varieert per land, maar Söderlund zegt dat EDI het aantrekkelijkst is voor grote klanten en InTouch voor de kleinere reseller. Op InTegrateX XML gebaseerde diensten worden vaak gebruikt door bedrijven die tussen die uitersten in vallen.

Volgens Söderlund staan meer van Tech Datas 22 Europese dochterbedrijven inmiddels achter on-line verkoop en brengen ze hun enthousiasme over op de markt in hun land. Hij verwacht dat de grootste toename op het gebied van on-line verkoop het komende jaar afkomstig zal zijn van EDI en op InTegrateX XML gebaseerde verkoop; deze zijn momenteel goed voor circa 5 procent van het totaal. Ook de verkoop via InTouch, dat momenteel ongeveer 20 procent van de Europese verkopen genereert, zal naar verwachting stijgen.

Voor Tech Data Europe is de groei van de on-line verkoop van strategisch belang, verklaarde hij. "Wij zien dit als een manier om ons bedrijf te veranderen en op een praktische manier de kosten te beperken. Het is belangrijk om te benadrukken dat Tech Data e-commerce duidelijk vooral ziet als een kans om haar relaties te verbeteren en de resellers te helpen de strategieën van de directe verkopers te bestrijden."

Verdere ontwikkelingen die de on-line dienstverlening nog verder zullen stimuleren vinden momenteel plaats bij Tech Data Europe. Verbeteringen aan het e-procurement hulpprogramma InTouch Anywhere zullen dit een nog waardevoller tool voor de reseller maken.

Integratie met de InTouch Extensions service zal resellers niet alleen in staat stellen hun eigen handelswebsite te realiseren, met steun van de eigen database van Tech Data, maar ook de klanten die eindgebruiker zijn in staat stellen beschikbaarheid en prijs (ingesteld door de reseller) direct te bekijken en rechtstreeks te kopen via elke website.

Over Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS: TECD), opgericht in 1974, is een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat pre-sale en post-sale training en technische ondersteuning, financierings-mogelijkheden, configuratiediensten alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2001, voor USD 20,4 miljard aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Tech Data bv
John Verhoek
Tel: +31 (0)346-585000
jverhoek@techdata.nl

Deel: ' Gebruik e-commerce bij Tech Data in de lift '
Lees ook