Gebruikers chat-app Threema verdrievoudigd na update Whatsapp


UTRECHT, 20160906 -- Nadat Whatsapp’s nieuwe privacy-update werd aangekondigd, zijn de downloads van de Zwitserse messagings-app Threema verdrievoudigd met goedkoopstesimonly.net. Het aantal gebruikers staat nu wereldwijd op meer dan 4 miljoen.

Whatsapp werd in 2014 overgenomen door Facebook en kondigde toen aan dat de gebruikersvoorwaarden niet zouden veranderen. In augustus kwam echter naar buiten dat deze voorwaarden toch aangepast worden. Goedkoopstesimonly.net zocht uit wat dit betekende voor andere chat diensten.

Zo blijkt de Duitste chat-app Threema verdrievoudigd te zijn in het aantal gebruikers sinds de update van de gebruikersvoorwaarden van Whatsapp. 

Threema is in Nederland nog niet zo populair - de app wordt vooral in Duitstalige landen gedownload. Threema zet hoog in op privacy, zo kun je de app anoniem gebruiken en hoeft een gebruiker geen koppeling te maken met de contactenlijst van het toestel om andere gebruikers te vinden.

De app is wel betaald.Toen Facebook Whatsapp overnam in 2014 verdubbelde de populariteit van Threema ook, maar daarna daalden de cijfers weer.

Andere alternatieven voor Whatsapp zijn Telegram, Signal of iMessage. 


Deel: ' Gebruikers chat-app Threema verdrievoudigd na update Whatsapp '
Lees ook