Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Neef naar ambulancestandplaats Bussum

Haarlem, 29 januari 2003 - Gedeputeerde Enno Neef (Partij van de Arbeid) zal donderdag 30 januari 03 een werkbzoek brengen aan de ambulancestandplaats in Bussum die in het voorstel van van de minister van Volksgezondheid A.J. de Geus, opgeheven zal worden.

Enno Neef wijst namens Gedeputeerde Staten (GS) het idee van de minister over de spreiding van ambulances verontwaardigd van de hand. GS hebben in een brief aan demissionair minister De Geus geschreven, dat zijn voorkeur voor een andere spreiding van ambulances in Nederland niet goed uitpakt voor Noord-Holland.

De minister heeft het rapport Ambulances binnen bereik van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) rondgezonden en scenario 2 als voorstel gelanceerd, hoewel het RIVM daartegen waarschuwt. In het rapport zijn de resultaten opgenomen van een landelijk onderzoek naar de spreiding en beschikbaarheid van de ambulancezorg.

GS hebben de ideeën van de minister vergeleken met hun eigen spreidingsplan voor de ambulancezorg en komen tot de conclusie dat het provinciale spreidingplan in alle opzichten beter scoort dan de ideeën van de minister. In de brief aan de minister hebben GS aangegeven dat zij daarom vasthouden aan het eigen spreidingsplan.

Met name het Gooi zal de dupe worden, door het opheffen van de standplaats in Bussum, van het voorstel van de minister. Het bereik van een deel van de gemeenten Bussum en Huizen verslechtert in dat voorstel zodanig dat slechts 80,9% van de inwoners van de regio binnen het 15-minutenbereik valt. Verder zijn de grensgebieden met de provincie Zuid-Holland veel minder goed bereikbaar. Het gaat hier om het gebied ten noorden en zuiden van de weg tussen Aalsmeer en Uithoorn.

Gedeputeerde Neef zal morgen overigens een werkbezoek aan de ambulancestandplaats in Bussum brengen om zich ter plekke op de hoogte te stellen en om de mensen daar een hart onder de riem te steken. Het bezoek zal rond 13.00 uur aanvangen op het terrein van de ambulancestandplaats/brandweerkazerne aan de Brinklaan 140 in Bussum.

Voor meer informatie klik hier

Inlichtingen: Luuc Christensen, tel. (023) 514 34 67 Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 4007 Marieke Ottevanger 29-1-2003 15:52:00

Deel: ' Gedeputeerde Neef naar ambulancestandplaats Bussum '
Lees ook