Geef kinderen power


TILBURG, 20080215 -- De internationale non-profit organisatie Kidpower - Teenpower - Fullpower International heeft sinds kort een Nederlandse tak: Stichting Kidpower Nederland. Deze stichting heeft tot doel kinderen te leren omgaan met misbruik, pesten, vreemden en zelfverdediging. Dit doet ze door middel van energieke en positieve workshops

De meeste daders van misbruik zijn bekenden van een kind. Vaak selecteert de dader het slachtoffer zorgvuldig. Misbruik kan in veel gevallen worden voorkomen door kinderen op jonge leeftijd te leren hoe ze hun grenzen moeten aangeven en bewaken. De beste manier om geen slachtoffer te worden, is door niet op een slachtoffer te lijken.

De workshops van Kidpower zijn veelzijdig. Er worden verhalen verteld, rollenspellen gedaan en spelletjes gespeeld. Kinderen leren bovendien hoe zij zich fysiek kunnen verdedigen. De workshops zijn er op gemaakt om niet eng te zijn. Ze gaan uit van de kracht van kinderen om alert te zijn, grenzen aan te geven en de juiste beslissingen te kunnen maken in contact met vreemden en in noodsituaties. Kidpower is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

In de regio Tilburg hebben inmiddels meerdere workshops succesvol plaats gevonden. Kidpower staat te popelen om ook de rest van Nederland kennis te laten maken met haar workshops!
Contact:

Stichting Kidpower Nederland
Postbus 262
5000 AG Tilburg

info@kidpower.nl
www.kidpower.nl


Deel: ' Geef kinderen power Kidpower International heeft nu Nederlandse tak '
Lees ook