Geen Beatrix, wel “Dág, Koninginnedag-nacht” in Amstelveen


Na teleurstelling, toch feest voor Amstelveners

AMSTELVEEN, 20130414 -- Amstelveen had uitgekeken naar het bezoek van Koningin Beatrix, op 30 april dit jaar. In plaats daarvan vindt nu haar troonsafstand en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander plaats op deze dag. De gemengde gevoelens over deze dag maken plaats voor een allesomvattend feestelijk gevoel, als Amstelveners op maandagavond 29 april afscheid nemen van de Koningin en van de traditionele Koninginnedag, met een “Dág, Koninginnedach-nacht”.

Amstelveen Oranje, de organisatie die elk jaar o.a. Koninginnedag in Amstelveen faciliteert en nauw betrokken was bij de organisatie van het Koninklijk bezoek aan Amstelveen, heeft besloten om de bewoners van Amstelveen toch te trakteren op een leuke vooravond van 30 april. “We keken uit naar een feestje en we krijgen een feestje,” aldus Cor Aarts, voorzitter van Amstelveen Oranje.

De “Dág, Koninginnedag-nacht” wordt een feest voor alle leeftijden. Vanaf 17:30-22:00 uur zijn er activiteiten voor de jeugd. Op het Stadsplein van Amstelveen zal er een stormbaan zijn, een klimwand, een schminkhoek, touwtrekken, een penaltywand met twee bekende voetballers. Ook kunnen kinderen en hun ouders een wens- of bedankkaart invullen en ophangen aan een Koninklijke Wensboom of een foto maken met de koningin. Tegelijkertijd zijn er op het muziekpodium optredens van diverse artiesten, waaronder Mick Harren, Danny Lukassen en Sasja Brouwers, maar ook diverse bands.

Op een groot scherm zal de afscheidtoespraak van H.M. de Koningin live te zien en te horen zijn. Daarvoor hoeft dus niemand thuis te blijven.

Om 22:00 uur is er na een welkomstwoord van Burgemeester Jan van Zanen, een groots vuurwerk, waarmee het kinderprogramma eindigt. Maar voor de volwassenen gaat het feest tot 01:00 uur ’s nachts door met muziek.

“Zo wordt het dan toch een soort Koninginnedag, een waardig afscheid van een mooie traditie op 30 april”, aldus Aarts, die overigens zelf is uitgenodigd om de volgende ochtend de inhuldiging in de Nieuwe Kerk bij te wonen. “Ik zal Koning Willem-Alexander uiteraard ook zeggen dat wij Amstelveners uitkijken naar zijn bezoek aan Amstelveen op 26 april 2014, samen met Koningin Maxima, zoals eerder dit jaar is aangekondigd.”

[Affiche Dag Koninginnedag Nacht, Amstelveen]

Klik op het affiche voor groot formaat.


Informatie voor redacties:
David Serphos
06-53613242
pers@amstelveenoranje.nl

Deel: ' Geen Beatrix, wel “Dág, Koninginnedag-nacht” in Amstelveen '
Lees ook