Geen bierprijs stijging bij Horecabier in 2016


Grote brouwerijen maken hun verhogingen van horeca fust bier bekend

Zwaag, 20151204 -- Voor het derde jaar op rij ziet Horecabier.nl geen reden om haar prijzen te verhogen. Waar de grote brouwerijen de laatste weken hun aankondigingen maken voor forse prijsverhogingen in 2016 blijft de prijsvechter met de bierprijs gelijk. Horecabier heeft goede afspraken met de brouwerij en omdat de grondstoffen en andere kosten niet gestegen zijn wil het “merkloze” biermerk geen verhoging doorvoeren. De horeca heeft het al lastig genoeg.

De prijs voor een 50 liter fust Horecabier blijft € 69,00 ex btw waardoor het verschil met een fust Heineken bier (€ 133,69 ex btw) nu stijgt naar € 64,69 per fust. In 2005 was dit verschil maar € 29,00 per fust. Deze explosieve groei van het prijsverschil is te danken aan de jaarlijkse verhogingen die de grote brouwerijen doorvoeren om inflatie, continuïteit van de bedrijfsvoering, kostenstijging van leveranciers, accijns verhoging en tevredenheid van de aandeelhouders te waarborgen.

Vreemd genoeg stijgen de prijzen van een liter bier verpakt in fles of blik in de supermarkt niet daar blijven de prijzen gelijk of dalen zelfs met de aanbiedingen.


Deel: ' Geen bierprijs stijging bij Horecabier in 2016 '
Lees ook