Gemeente Haarlem

Geen millenniumbug gevonden tijdens test van computerprogramma's sector Welzijn, Sociale Zaken en Gezondheid

Afgelopen weekend (11 en 12 september) zijn alle computerprogramma's van de sector Welzijn, Sociale Zaken en Gezondheid (WSG) getest op millenniumbugs. Deze zogenaamde ketentest is goed verlopen. Zaterdag hebben 50 medewerkers alle programma's nagelopen. Niet één millenniumbug is gevonden.

Programma's die onder meer zijn getest zijn het uitkeringssysteem van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de automatiseringssystemen van de Wet voorziening gehandicapten, de Stadsbank en de Jeugdgezondheidszorg, het tbc-pakket, subsidieprogramma's, Word, Excel, Access etc.

Een algemene test van het uitkeringssysteem had overigens al eerder plaatsgevonden bij de sociale dienst van de gemeente Arnhem. De sociale diensten van de gemeenten Enschede, Arnhem en Haarlem, die alle drie met hetzelfde systeem werken, hebben deze test gezamenlijk uitgevoerd. Afgelopen weekend zijn de specifieke kenmerken van het Haarlemse uitkeringssysteem getest. Het interne netwerk van de sector is ook in de test betrokken (ook de buitenlocaties zoals Loket Schalkwijk, de Stadsbank en een dependance van de Jeugdgezondheidszorg) inclusief de volledige technische infrastructuur.

14 september 1999

Deel: ' Geen millenniumbug Sociale Zaken en Gezondheid Haarlem '
Lees ook