Ministerie van VWS


Stand van zaken legionella-besmetting

Donderdag 18 maart 1999, persbericht nummer 22

Vandaag zijn tot 17.00 uur geen nieuwe sterfgevallen als gevolg van de legionella-epidemie gemeld op het ministerie van VWS. Hierdoor blijft het totaal aantal mensen dat is overleden na een bezoek aan de Flora in Bovenkarspel op dertien. Nu is bij zeven van de dertien patiënten de diagnose veteranenziekte met zekerheid gesteld (gisteren: vijf). In de andere zes gevallen is het laboratoriumonderzoek nog gaande.

Inmiddels is van 212 mensen bekend dat zij de afgelopen weken na een bezoek aan de Flora ziek zijn geworden met verschijnselen van een longontsteking (aantal meldingen gisteren om 18.00 uur: 200). Bij 80 van de 212 patiënten is de diagnose veteranenziekte met zekerheid gesteld.

Tot nu toe hebben ruim 6000 mensen de publiekslijn 0800-3008051 gebeld met vragen over de veteranenziekte. Vanaf gisteren kan men via deze telefoonlijn ook een brochure opvragen over de veteranenziekte. Ruim 400 mensen hebben deze informatie opgevraagd. In deze schriftelijke informatie zijn de meest gestelde vragen over de veteranenziekte verzameld en voorzien van een antwoord.

Zoekwoorden:

Deel: ' Geen nieuwe gevallen legionella-besmetting '
Lees ook