Geen oogslachtoffers meer onder de basisschoolleerlingen door vuurwerk


Oogletsel door vuurwerk verleden tijd bij basisschoolleerlingen dankzij de gratis vuurwerkbrillen-actie van Vuurwerkpreventie en Partners

BAARN, 20110919 -- Vuurwerkpreventie en Partners hebben er genoeg van dat er onder kinderen onnodig oogslachtoffers vallen tijdens oud en nieuw. Ook vorig jaar zijn er in deze doelgroep veel oogslachtoffers gevallen. Bij een aantal kinderen moest zelfs een oog verwijderd worden. "Dat zijn we zat en dat willen we met deze landelijke vuurwerkbrillen-actie voorkomen," zegt Lex Makkinje van Vuurwerkpreventie en Partners.

Vuurwerkpreventie wil het dit jaar anders gaan aanpakken, daarom is deze week gestart met de landelijke sponsor-actie voor basisscholen op http://www.gratisvuurwerkbrillen.nl

Vuurwerkpreventie, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Consument en Veiligheid en het NUVO willen bereiken dat via een ludieke sponsor-actie leerlingen van alle basisscholen aan 't eind van het jaar gratis vuurwerkbrillen krijgen. Deze jonge doelgroep wil graag een vuurwerkbril dragen tijdens oud en nieuw en op deze manier kríjgen ze er ook één.
 
Hoe werkt het
 
Via de landelijke actie-site www.gratisvuurwerkbrillen.nl kunnen alle basisscholen worden gesponsord. Op de kaart van Nederland is te zien welke school er is gesponsord en welke school nog niet. Als een school gesponsord is levert Vuurwerkpreventie, uit naam van de sponsor, de vuurwerkbrillen op de basisscholen inclusief lespakket, poster en informatie.
 
Makinje: "We merken nu al dat het enthousiasme groot is. Er zijn nu al ondernemers bereid om alle basisscholen te sponsoren in hun woonplaats. Op deze manier kan je goed je maatschappelijke betrokkenheid laten zien en dus werkt deze actie voor alle partijen positief uit."

Partners van de gratis vuurwerkbrillen-actie zijn:

De belangrijkste samenwerkende partners van de gratis vuurwerkbrillen-actie 2011 zijn o.a. Basisscholen in Nederland, Het Oogzorgnetwerk, Brandweer Gooi en Vechtstreek, Consument en Veiligheid, Het Oogziekenhuis Rotterdam, NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven), Halt Nederland en Vuurwerkpreventie.

Over Vuurwerkpreventie

Vuurwerkpreventie levert sinds de introductie van de vuurwerkbril  in 2007 vuurwerkbrillen aan ziekenhuizen, de vuurwerkbranche en de detailhandel. En met succes: het aantal verkochte vuurwerkbrillen is in 3 jaar tijd vertienvoudigd! Daarmee is Vuurwerkpreventie de grootste leverancier van vuurwerkbrillen in Nederland. Vuurwerkpreventie concentreert zich op de preventie van letselschade aan de ogen door middel van het leveren van voorlichting, promotiemiddelen en natuurlijk de vuurwerkbril.


Deel: ' Geen oogslachtoffers meer onder de basisschoolleerlingen door vuurwerk '
Lees ook