zie ook eerder bericht met reactie tros radar: https://www.nieuwsbank.nl/inp/2013/05/29/j006.htm


géén oproep tot opzeggen aanvullende verzekering


radar maakt punt, sucsez blijft bij standpunt

reeuwijk, 20130529 -- in ons recente persbericht met de titel 'duurzame inzetbaarheid wassen neus' uitten wij onze kritiek op overheid en radar. het consumentenprogramma zou kijkers volgens ons hebben 'opgeroepen' om de aanvullende verzekeringen op te zeggen. bij monde van presentatrice antoinette hertsenberg heeft radar ons te kennen gegeven nooit een 'oproep' te hebben gedaan. het zou 'slechts' om een tip gaan om te besparen op de zorgverzekeringskosten. bij deze rectificeren wij daarom ons persbericht voor wat betreft deze woordkeuze, maar zonder de strekking geweld aan te doen!

consumenten in een populair programma besparingstips geven, is in tijden van crisis een extra nobel streven. maar volgens sucsez had radar zich eerst beter moeten informeren over de materie, alvorens massamediaal deze tip te verspreiden dat consumenten juist voor hoge extra kosten kan stellen. in het verlengde van deze tips draaien werkgevers op voor de verzuimkosten als werknemers de niet-verzekerde behandeling van klachten blijven uitstellen. volgens sucsez is er niks mis met het zoeken naar mogelijkheden om te besparen om de ziektekostenpremie, maar geef de consument dan wel het juiste tips.

verzekeren is maatwerk, afgestemd op de individuele behoeften de consument. dit brengt met zich mee dat niet elke verzekerde op dezelfde wijze op de ziektekostenpremie kan of wil besparen.  zo is het bij veel verzekeraars niet eens mogelijk om de aanvullende verzekering te laten vervallen en de tandartsverzekering te behouden. wie dan alleen de aanvullende verzekering op wil zeggen, moet op zoek naar een andere verzekeraar. kortom, wat een simpele besparingstip lijkt, heeft al snel ingrijpende gevolgen en dat kan nooit de bedoeling zijn, ook niet van radar! 


Deel: ' Géén oproep tot opzeggen aanvullende verzekering '
Lees ook