EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Geen rijverboden voor bloemen- en plantenvervoer

Het Europees Parlement heeft zich vanmiddag uitgesproken voor harmonisatie van rijverboden in Europa. Dit betekent dat de EU-lidstaten geen rijverboden op werkdagen mogen instellen. Wel moet de Raad van Transportministers hier nog mee instemmen, waardoor de uitkomst vooralsnog onzeker is.

Verladersorganisatie EVO juicht de beslissing van het Europees Parlement toe om het transport van bloemen en verse tuinbouwproducten uit te zonderen van deze rijverboden. De meeste bederfelijke levensmiddelen zijn eveneens uitgezonderd.

Daarnaast verwelkomt EVO het aangekondigde computerinformatiesysteem waardoor bedrijven met één druk op de knop actuele informatie krijgen over alle rijverboden in Europa. Gekoppeld aan de eis dat lidstaten nieuwe rijverboden ruim van te voren aankondigen, betekent dit dat bedrijven met hun logistieke planning beter op de rijverboden kunnen inspelen.

EVO blijft principieel tegenstander van beperkingen van het handelsverkeer door rijverboden. In elk geval heeft het Europees Parlement nu duidelijk stelling genomen tegen verdere wildgroei van rijverboden.

Deel: ' Geen rijverboden voor bloemen- en plantenvervoer '
Lees ook