Geen schaatsbaan in Delft

Delft, 9 oktober 2015

Geen schaatsbaan in Delft

Voor het eerst in 14 jaar komt er geen tijdelijke schaatsbaan in het centrum van Delft. Het is organisator Nota Bene niet gelukt om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen. “We gaan nu voor de tweejaarlijkse optie en hopen de begroting voor volgend jaar wel rond te kunnen krijgen”, aldus schaatsbaas Robin Verschoor.

Het is ieder jaar weer lastig om voldoende sponsorgelden te vinden: “De financiën zijn altijd een uitdaging, maar de afgelopen jaren lukte het toch steeds weer om het plaatje rond te krijgen. Dit jaar dus voor het eerst niet. En daar baal ik ontzettend van. Voor alle trouwe sponsoren, voor ons enthousiaste team van medewerkers en vrijwilligers maar vooral voor al die bezoekers van binnen en buiten Delft die we moeten teleurstellen.”

Sponsorgelden maar met name ook de subsidies zijn de afgelopen jaren steeds verder teruggelopen: “Onze subsidie is dit jaar vastgesteld op 50% van wat we eigenlijk nodig hebben om onze begroting rond te krijgen. Logisch gezien de financiële situatie van de gemeente, maar dat betekende wel dat er meer sponsorgelden nodig waren, bijvoorbeeld vanuit de binnenstad ondernemers. Zij liften tenslotte mee op de aantrekkingskracht van de schaatsbaan. De entreeprijzen verder verhogen was wat ons betreft geen optie. Het financiële gat bleek te groot en dus konden we niet anders dan de gemeente verzoeken onze subsidie door te schuiven naar volgend jaar.”

Wethouder Ferrie Förster van de Gemeente Delft respecteert het besluit: “De schaatsbaan is een waardevolle aanvulling voor onze binnenstad tijdens de donkere wintermaanden. Ontzettend jammer dat we dat dit jaar moeten missen, maar we begrijpen dat het financieel echt niet haalbaar is. De subsidie voor 2015 reserveren we als aanvulling op de bijdrage voor 2016. Hopelijk hebben we dan volgend jaar weer wel een schaatsbaan in onze mooie binnenstad.”

Ook DSW, de zorgverzekeraar die de schaatsbaan sinds de start als hoofdsponsor ondersteund heeft, betreurt het dat er dit seizoen geen schaatsbaan komt. “We hopen dat het volgend jaar wel weer lukt om een schaatsbaan in Delft te realiseren. En dan bij voorkeur op de Markt, want daar zien we een dergelijk groot stadsevenement toch het liefst”, aldus DSW directeur Chris Oomen.

Over de schaatsbaan

Sinds 2002 werd de Beestenmarkt in Delft jaarlijks vanaf de eerste week in december een maandlang omgetoverd in een outdoor schaatsbaan met zo’n 100.000 bezoekers. Organisator Nota Bene communicatie & evenementen werkte hiervoor samen met hoofdsponsor DSW, de gemeente Delft en tientallen ondernemers. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.schaatsbaandelft.nl

Deel: ' Geen schaatsbaan in Delft '
Lees ook