Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht


Utrecht, 9 juli 2010

De strijd is gestreden, geen schermen in de binnenstad

Helaas, het is niet gelukt. In de binnenstad van Utrecht zal het WK niet op grote schermen te zien zijn. Alle inzet van de gemeenteraad en de ondernemers heeft niet gebaat. Burgemeester Wolfsen heeft de strikte voorwaarden niet versoepeld met het oog op openbare orde en veiligheid en de capaciteiten van de politie en hulpdiensten. Raadslid Klaas Verschuure: "Wij zagen zeker mogelijkheden om meerdere schermen op te hangen. Helaas ziet burgemeester Wolfsen deze niet en versoepelt hij de vereisten niet waardoor de kleinere ondernemers af moeten zien van het ophangen van een scherm."

Alleen op het festivalterrein bij de Rode Doos in Leidsche Rijn komt een scherm te hangen. D66 vindt het erg jammer dat er maar één locatie is waar het WK in de openlucht bekeken kan worden. D66 heeft veelvuldig overleg gehad met ondernemers zodat duidelijk werd waar de knelpunten zitten. Helaas heeft de burgemeester deze punten niet weg kunnen nemen, waardoor ondernemers wederom afzien van de mogelijkheid tot het ophangen van schermen. Verschuure: "de kosten van het plaatsen van een groot scherm moeten worden terug verdiend, de gestelde voorwaarden maken dat onmogelijk."

D66 begrijpt dat Wolfsen met het oog op de openbare orde en veiligheid bepaalde beslissingen moet nemen. D66 wil na het reces een evaluatie van het proces en een draaiboek voor het EK in 2012 samenstellen. Voor het WK is het te laat, voor het EK echter niet, hopelijk is het dan wel mogelijk. Verschuure: "helaas is er voor zondag geen echte oplossing gevonden, we hopen dat het resultaat van het Nederlands elftal wel succesvol is. Voor nu mag het de feestvreugde niet verder drukken. Ik hoop dat Utrecht in grote getale in alle kroegen en bij de Rode Doos het Nederlands elftal zal aanmoedigen en dat het feest probleemloos zal verlopen."


Noot voor redacties

Deel: ' Geen schermen voor WK in binnenstad Utrecht '


Lees ook