Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning


Utrecht, 20161027 -- Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw afgekondigd. Reisverzekering.net vat de gevolgen van deze rouwmaand overzichtelijk samen en onderzocht of zij invloed hebben op het aantal vluchten dat naar Thailand wordt geboekt.

Veel horecaeigenaren houden hun deuren gedurende de maand geopend, maar hebben bijzondere festiviteiten en evenementen afgelast. De meeste toeristische attracties, religieuze plaatsen en stranden zijn gewoon geopend. Er wordt van toeristen verwacht dat zij zich sober kleden en gedragen. De verkoop van alcohol wordt beperkt.

Of het overlijden van de Thaise koning op lange termijn een effect zal hebben op het nationale toerisme, is nog niet te zeggen. Reisbureaus stellen dat er wellicht een kleine dip zal zijn in het aantal boekingen naar Thailand, maar dat dit op lange termijn zal meevallen. Tot nu toe is er echter nog geen grote afname te bespeuren. Dit komt waarschijnlijk doordat de meest aanwezige vorm van de rouw slechts tot 12 november duurt. Het merendeel van de vluchten die nu geboekt wordt, is voor een vertrekdatum verder in de toekomst. Ook speelt het feit dat mee dat van toeristen niet verwacht wordt dat zij rouwen – als ze de Thaise bevolking daar maar wél de kans toe geven.  

https://www.reisverzekering.net/geen-significante-afname-vluchten-thailand-overlijden-koning/


Deel: ' Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning '
Lees ook