Openbaar Ministerie


Persberichten 2003

---

Geen vervolging in zaak bustunnel

14-02-2003

Het Openbaar Ministerie stelt geen strafvervolging in tegen het bouwbedrijf Strukton wegens fraude bij de aanleg van de busbaantunnel Zuid Tangent. De kwestie was al eerder afgedaan in de fraudezaak over de Schipholspoortunnel.

Haarlem, 14 februari 2003

Geen vervolging in zaak bustunnel

Naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant van 12 januari 2002 dat Strukton zich - naast betrokkenheid in de zogenaamde Schipholspoortunnelzaak - ook schuldig zou hebben gemaakt aan fraude bij de aanleg van de OV-busbaantunnel Zuid Tangent, heeft de FIOD in opdracht van het Openbaar Ministerie te Haarlem onderzoek gedaan.

Gesteld werd dat Strukton bij de aanleg van de Zuid Tangent een valse faktuur ter hoogte van fl. 500.000,- zou hebben ingediend. Uit het onderzoek van de FIOD is gebleken dat de kennelijk bedoelde faktuur, die in feite uit 4 fakturen bestond, opgenomen is in de administratie van de aanleg van de Schipholspoorwegtunnel.

De fraude die hierbij werd geconstateerd valt onder de Schipholspoortunnelzaak en is reeds afgedaan door betaling van een transactie in die strafzaak. Voor dit feit kan dus niet opnieuw vervolging worden ingesteld. Ook overigens heeft het onderzoek geen strafbare feiten ten aanzien van de aanleg van de bustunnel opgeleverd.

Deel: ' Geen vervolging tegen Strukton in zaak bustunnel Schiphol '
Lees ook